dj., 11/07/2019 - 13:40

El joc i l'activitat física inclusiva, protagonistes de la següent sessió formativa de l'Esport Inclou

Ciutat. El proper 27 de novembre, entre les 10 i les 13 hores, tindrà lloc un nou curs del programa de formació d’Esport Inclou. El coneixes?

“Jocs i activitat física per a la inclusió de persones amb discapacitat visual” és el tema de la propera sessió formativa del programa l’Esport Inclou, que se celebrarà el 27 de novembre al Centre Esportiu Municipal Aiguajoc. A continuació, us detallem tota la informació.

Dia de realització: dimecres 27 de novembre de 2019.
Horari: de 10 a 13 hores.
Espai de realització: CEM Aiguajoc (Carrer del Compte Borrell, 21-33).

Descripció

Sessió on s’estudia la discapacitat visual en tot el seu marc i es posa en pràctica diferents activitats i jocs per tal de posar en situació real a les persones assistents i a posteriori, eines i recursos per tal d’incloure’ls a les activitats esportives.

Objectius

– Introduir els participants en els fonaments teòrics i pràctics que els capacitin per impartir sessions inclusives, en les quals pugui participar qualsevol infant o jove amb discapacitat visual, conjuntament amb altres companys i companyes sense discapacitat, mitjançant els jocs motors.
– Introduir les activitats sensibilitzadores per experimentar i ajudar a conèixer millor les característiques de les diferents discapacitats, mitjançant diverses estratègies.

Continguts

El curs és una única sessió que tindrà un contingut teòric i pràctic. Recursos facilitadors de la inclusió en els jocs motors:

– Criteris d’adaptació dels jocs per facilitar la inclusió de l’alumnat amb discapacitat
– La metodologia multinivell.
– Les activitats cooperatives.
– Els jocs motors sensibilitzadors: un recurs per afavorir el respecte a la diversitat.
– Les activitats sensibilitzadores: circuit amb ulleres de baixa visió i ulleres de visió zero.
– Orientacions didàctiques.

Inscripció

La sessió és completament gratuïta i oberta a tothom. Per apuntar-se, cal formalitzar la inscripció omplint els camps requerits i afegint el codi curs 1107, a través del següent enllaç. Tanmateix, si vols consultar més informació del curs, pots fer-ho aquí.

Programa formatiu l’Esport Inclou

La pràctica de l’activitat físicoesportiva ajuda a millorar la qualitat de vida de totes les persones, especialment d’aquelles que són més vulnerables com a conseqüència d’alguna discapacitat, incidint positivament en aspectes claus com la salut, la inclusió i la cohesió social de la ciutat.

Per aquest motiu, és necessari tenir a l’abast un programa com l’Esport Inclou, específicament adreçat a totes aquelles persones amb discapacitat física, intel·lectual, auditiva, visual i/o amb trastorn mental que viuen a la ciutat de Barcelona.

Les diferents activitats que es realitzen en el primer trimestre d’aquest curs 2019-2020 es poden consultar en el Pla de Formació del programa l’Esport Inclou. Són sessions gratuïtes, obertes a tothom tot i que s’orienten a perfils concret en cada activitat.

Per a més informació i inscripcions, dirigir-se al correu esportinclou@bcn.cat.

Share this content