Els Premis Córrer per Compromís reconeixen 13 projectes solidaris

dc., 12/02/2020 - 13:36

Premis. L’Ajuntament de Barcelona destina 130.000 euros a premiar 13 projectes esportius solidaris en la V edició dels Premis “Córrer per Compromís”.

L’Institut Barcelona Esports lliura cada any, des de 2015, els Premis “Córrer per Compromís” que estan destinats a finançar projectes esportius de caràcter solidari, adreçats a millorar la qualitat de vida de la ciutadania a través de l’esport. El premi compta, a més del reconeixement, amb una dotació econòmica que enguany ha suposat a l’Ajuntament de Barcelona 130.000 euros d’inversió.

Les entitats guardonades amb els Premis Córrer per Compromís 2019 són:

 1. Club de Bàsquet Turó de la Peira, per millorar les infraestructures i la qualitat dels entrenaments amb tres línies d’acció: bàsquet a les escoles, bàsquet postformatiu i bàsquet femení solidari.
 2. Associació Esportiva Genesis Cycling Team, per impulsar la pràctica esportiva a través del ciclisme, i facilitar la inclusió dels nens amb diversitat funcional en les ofertes esportives dirigides a la població infantil.
 3. Fundació Step by Step, per oferir una cartera d’activitats esportives per tal que les persones amb  lesions medul·lars puguin gaudir de la pràctica de l’esport inclusiu i accessible.
 4. Fundació Vicente Ferrer, per promoure el desenvolupament integral de 200 noies i nois en el Centre Esportiu i de Promoció Social d’Atmakur, India.
 5. Fundació Privada Utopia, per millorar la vida de la població del Senegal, especialment dels nens, joves i dones mitjançant la bicicleta.
 6. Club Esportiu Esbonat i Amistat, pel seu projecte integral d’esport i de temps lliure destinat a persones afectades de paràlisi cerebral, traumatismes cranioencefàlics i altres discapacitats físiques que té com a base l’esport adaptat i l’esport en general, oferint activitat tots els dies de l’any, amb una gran cobertura d’hores i una amplia varietat d’activitats.
 7. Fundació Catalana per la Paràlisi Cerebral, pel condicionament de les seves instal·lacions (gimnàs i piscina), el disseny d’un programa d’activitats esportives i la seva programació i desenvolupament de les activitats.
 8. Xarxa per a la Conservació de la Natura, per la seva gesta esportiva i ambiental: Una Marató que fa un recorregut pels espais naturals de Barcelona, on els/les participants recullen residus abandonats a la natura.
 9. Fundació Solidaritat UB, pel seu projecte d’intervenció socioesportiva mitjançant l’activitat física-esportiva basat en metodologia d’aprenentatge.
 10. Escola Ramon Llull – Mirada Oberta, pel seu projecte creat a l’escola com a tret diferencial per sensibilitzar a l’alumnat sobre les diferències del món que les envolta.
 11. Barcelona Universitari Club, per la seva furgoneta adaptada per transportar la Secció de Rugbi en cadira de rodes del Barcelona Universitari Club.
 12. Fundació d’Oncologia Infantil Enriqueta Villavecchia, per el seu projecte coordinat amb els 5 hospitals de referencia d’oncologia infantil que proporciona espais de convivència, contacte amb la natura i esport a través de l’esqui adaptat.
 13. Trops SCCL, per l’estimulació física, motriu, sensorial i de relaxació corporal en un entorn aquàtic adaptat per a persones amb discapacitat física, intel·lectual o sensorial.

Pròximament es confirmarà la data de l’acte de lliurament de premis.

Share this content