dg., 02/10/2019 - 14:01

Eric Kiptanui i Roza Dejere, campions de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona

Curses. L’atleta Eric Kiptanui s’ha proclamat campió de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona confirmant així els pronòstics. Roza Dereje, campiona en categoria femenina.

Aquest diumenge s’ha celebrat una de les curses més emblemàtiques i esperades del calendari barceloní, l’eDreams Mitja Marató de Barcelona, que ha tornat a omplir els carrers de la ciutat de corredors i corredores. La prova, que té el certificat d’or de la IAAF, és una de les millors mitges del calendari i enguany, abans de celebrar-se, ja havia batut rècords.

Aquesta edició ha comptat amb participants provinents de 103 països diferents, és a dir, més representació mundial que mai, arribant a ser aquesta un 44%del total de la prova. També se superen les xifres històriques de presència femenina, ja que un31% de les persones inscrites són dones, una gran xifra que no s’ha d’aturar!

La prova, com és habitual, ha tingut l’inici a les 8:45 hores des del passeig de Pujades, i els participants han recorregut els 21km en un recorregut molt planer que feia preveure que es baixessin les marques establertes anys enrere obrint així la possibilitat d’una nou registre mundial. No obstant, no ha pogut ser així ja que l’atleta Eric Kiptanui, campió del certamen, ha trigat poc més d’una hora i ha registrat un temps final de 1:01:04. Pel que fa a la categoria masculina, la corredora Roza Dereje s’ha imposat amb un temps total de 1:06:01, baixant així el seu registre personal però no poden batre el rècord mundial.

Share this content