dl., 11/25/2019 - 11:17

Inclusió d’infants i joves amb autisme a les activitats aquàtiques, protagonistes de la següent sessió formativa de l'Esport Inclou.

Esport Inclou. El proper 11 de desembre, entre les 9:45 i les 13:15 hores, tindrà lloc un nou curs del programa de formació d’Esport Inclou. El coneixes?

“Inclusió d’infants i joves amb autisme a les activitats aquàtiques” és el tema de la propera sessió formativa del programa l’Esport Inclou, que se celebrarà l’11 de desembre al Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (CIAJ). A continuació, us detallem tota la informació.

Dia de realització: dimecres 11 de desembre de 2019.
Horari: de 9:45 a 13:15 hores.
Espai de realització: CIAJ – Centre d’Informació i Assessorament per a Joves (C/Sant Oleguer, 6 – 08001, Barcelona).

Descripció

Seminari de tres sessions. S’estudia l’autisme en tot el seu marc i es donen a conèixer eines i recursos per tal d’incloure persones amb aquesta discapacitat a les activitats aquàtiques i esportives.

Objectius

– Conèixer les característiques de les persones amb trastorn de l’espectre autista.
– Poder participar i experimentar en primera persona situacions en les que es troben les persones amb TEA, en la practica d’activitat física i esportiva.
– Facilitar estratègies i pautes d’actuació per tal d’afavorir la participació dels infants i joves amb TEA dins de l’àmbit de l’activitat física i esportiva.

 Continguts

El curs es dividirà en tres sessions:

1a sessió: contingut teòric.
2a sessió: contingut pràctic (març 2020).
3a sessió: contingut teòric i de reflexió (maig 2020).

Inscripció

La sessió és completament gratuïta i oberta a tothom. Per apuntar-se, cal formalitzar la inscripció omplint els camps requerits i afegint el codi curs 1108, a través del següent enllaç.

Programa formatiu l’Esport Inclou

La pràctica de l’activitat físicoesportiva ajuda a millorar la qualitat de vida de totes les persones, especialment d’aquelles que són més vulnerables com a conseqüència d’alguna discapacitat, incidint positivament en aspectes claus com la salut, la inclusió i la cohesió social de la ciutat.

Per aquest motiu, és necessari tenir a l’abast un programa com l’Esport Inclou, específicament adreçat a totes aquelles persones amb discapacitat física, intel·lectual, auditiva, visual i/o amb trastorn mental que viuen a la ciutat de Barcelona.

Les diferents activitats que es realitzen en el primer trimestre d’aquest curs 2019-2020 es poden consultar en el Pla de Formació del programa l’Esport Inclou. Són sessions gratuïtes, obertes a tothom tot i que s’orienten a perfils concret en cada activitat.

Per a més informació i inscripcions, dirigir-se al correu esportinclou@bcn.cat.

 

Share this content