dv., 12/14/2018 - 09:16

La conferència '40 anys de polítiques esportives municipals', 4a del cicle 'El valor de l'esport en el s.XXI'

Conferències. La conferència, celebrada al Museu Olímpic i de l'Esport, ha donat el tret de sortida a l'exposició 'Ara fa 40 anys. L'inici de la política esportiva a Barcelona'.

Aquest 13 de desembre, al Museu Olímpic i de l’Esport, s’ha celebrat la 4a conferència del cicle ‘El valor de l’Esport en el segle XXI’, una xerrada que ha girat al voltant de les polítiques esportives municipals.

Amb el nom ’40 anys de polítiques esportives municipals. La popularització de l’esport’, la conferència va comptar amb la presència d’Enric Truñó, regidor de l’Ajuntament de Barcelona entre 1979 i 1998, i en concret d’Esports, del 1981 al 1985; Laia Palau, barcelonina i jugadora professional de bàsquet amb un gran palmarès; Joan Carles Burriel, professor de l’INEFC Barcelona i responsable de la primera campanya d’activitat física per a la gent gran a l’Ajuntament; i Sixte Abadia, professor de la FPCEE Blanquerna – URL i investigador del Grup de Recerca i Innovació sobre Esport i Societat (GRIES). Tanmateix, l’acte va ser conduït pel periodista de TV3 Jordi Fandiño, qui ja va ser el conductor de la 3a conferència del cicle.

La conferència, tret de sortida de l’exposició

Del 13 de desembre al 4 de març, el Museu Olímpic i de l’Esport és l’escenari de l’exposició ‘Ara fa 40 anys’, que mostra les primeres polítiques esportives que va dur a terme l’Ajuntament a la ciutat, des de que es va instaurar la democràcia.

Més detalls sobre l’exposició

El cicle de conferències

Des del Consell Municipal de l’Esport de Barcelona es va obrir l’any 2018, una nova línia divulgativa i participativa per compartir el coneixement relacionat amb el món de l’activitat física i  l’esport.

Per donar continuïtat a les conferències realitzades amb motiu de la commemoració dels Jocs Olímpics i Paralímpics Barcelona’92, ens vam proposar abordar les noves realitats esportives en l’actual segle XXI.

Les conferències s’emmarquen en diferents àmbits temàtics que creiem que poden ser de l’interès dels diferents actors relacionats amb el sistema esportiu de la ciutat. Està previst que el cicle tingui continuïtat durant l’any 2019.

Durant el 2018 s’han celebrat les següents conferències:

  • 22-03-2018: Dona i esport. Trencant estereotips
  • 14-06-2018: Hi ha límits de la pràctica esportiva?
  • 20-09-2018: L’esport i la gent gran del segle XXI
  • 13-12-2018: 40 anys de política esportiva municipal

30

Share this content