dl., 08/12/2019 - 09:47

La Festa del Fitnes, accessible a les persones amb mobilitat reduïda

Ciutat. La Festa del Fitnes vol ser un esdeveniment obert també a la participació de ciutadans i ciutadanes en situació de discapacitat.

Barcelona i, en concret, la Festa del Fitnes, volen posar a l’abast de tothom la pràctica esportiva. Per això, un any més,  tots els centres i clubs de Barcelona sumen forces per assolir un objectiu comú: que milers de persones surtin al carrer per participar en una gran classe de fitnes.

A més, per tal de fer més accessible la Festa del Fitnes, i, per tant, també a l’abast de les persones en situació de discapacitat, la festa compta amb la col·laboració de l’Institut Guttmann. Aquesta entitat és l’encarregada d’assessorar als monitors per crear coreografies amb un disseny universal. És a dir, una coreografia que puguin fer les persones amb cadira de rodes.

En aquest mateix sentit, la classe magistral de fitnes comptarà amb dos esportistes usuaris de cadira de rodes que compartiran l’escenari amb la resta de personal tècnic dels centres esportius. D’aquesta manera, el públic participant que sigui usuari de cadira de rodes podrà seguir les coreografies adaptades des d’una zona reservada situada davant de l’escenari.

Mesures d’accessibilitat durant la Festa

Des de la Festa del Fitnes es vetllarà per donar una resposta organitzativa adient a les necessitats i a les demandes del col·lectiu de persones usuàries de cadira de rodes per tal de facilitar-los l’accés a l’esdeveniment.

-Es comptarà amb la presència de dues persones usuàries de cadira de rodes en el si de l’equip tècnic que adaptaran les coreografies i facilitaran el seguiment de l’adaptació de coreografies.
-Es prioritzarà l’accés de les persones usuàries de cadira de rodes i acompanyants a la zona més propera a l’escenari.
-Els lavabos adaptats se situaran a prop de l’escenari.
-Es reservaran places d’aparcament per a les persones que disposen de targeta de tolerància d’aparcament.

Barcelona Esport inclou

L’Institut Barcelona Esports (IBE), en el marc del programa “Barcelona Esport inclou”, es planteja consolidar l’enriquiment de la vida esportiva de la ciutat de Barcelona com una de les seves prioritats, garantint el dret a la pràctica de l’activitat física i esportiva al sector social de les persones amb discapacitat, per tal de millorar la seva qualitat de vida i col·laborar en l’objectiu d’una societat normalitzadora, inclusiva i respectuosa amb la diversitat.

I ho fa partint de la idea que l’activitat física i esportiva és una eina de foment de la salut, d’ús creatiu del temps de lleure i que la seva pràctica la converteix en un espai de relació social, motor per crear comunitat i, per tant, capital social.

Share this content