La inclusió dels infants i joves amb discapacitat física i intel·lectual, protagonistes de la següent sessió formativa de l'Esport Inclou

dc., 22/01/2020 - 12:22

Esport Inclou. El proper 5 de febrer, entre les 9 i les 14 hores, tindrà lloc un nou curs del programa de formació d’Esport Inclou. El coneixes?

“Estratègies per a la inclusió dels infants i joves amb discapacitat física i intel·lectual en els jocs motors i l’esport” és el tema de la propera sessió formativa del programa l’Esport Inclou, que se celebrarà el 5 de febrer al Centre Esportiu Municipal La Verneda . A continuació, us detallem tota la informació.

Dia de realització: divendres 5 de febrer de 2020.
Horari: de 9 a 14 hores.
Espai de realització: Centre Esportiu Municipal La Verneda (C/Binèfar, 10, 08020 Barcelona).

Descripció

Curs teòric i pràctic orientat a qualsevol perfil relacionat amb el món de l’esport que vulgui disposar d’eines, recursos i nous coneixements respecte la inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual i física a través del joc i l’esport.

Objectius

– Introduir els participants en els fonaments teoricopràctics que els capacitin per impartir sessions inclusives, en les quals pugui participar qualsevol infant o jove amb discapacitat – física i intel•lectual – conjuntament amb altres companys i companyes sense discapacitat, mitjançant els jocs motors.

– Introduir les activitats sensibilitzadores per viure i ajudar a conèixer millor les característiques de les diferents discapacitats. Mitjançant diverses estratègies; la metodologia cooperativa i la intervenció sensorial en la participació d’alumnes amb discapacitat intel•lectual, i l’experimentació de la discapacitat Física a partir de diverses propostes de joc/activitats.

Continguts

Recursos facilitadors de la inclusió en els jocs motors :

– Criteris d’adaptació dels jocs per facilitar la inclusió de l’alumnat amb discapacitat
– La metodologia multinivell
– Les activitats cooperatives
– Els jocs motors sensibilitzadors: un recurs per afavorir el respecte a la diversitat.
– Les activitats sensibilitzadores.
– Les activitats sensorials; propostes d’activitats.
– Orientacions Didàctiques.

Inscripció

La sessió és completament gratuïta i oberta a tothom. Per apuntar-se, cal formalitzar la inscripció omplint els camps requerits i afegint el codi curs 1109, a través del següent enllaç.

Programa formatiu l’Esport Inclou

La pràctica de l’activitat físicoesportiva ajuda a millorar la qualitat de vida de totes les persones, especialment d’aquelles que són més vulnerables com a conseqüència d’alguna discapacitat, incidint positivament en aspectes claus com la salut, la inclusió i la cohesió social de la ciutat.

Per aquest motiu, és necessari tenir a l’abast un programa com l’Esport Inclou, específicament adreçat a totes aquelles persones amb discapacitat física, intel·lectual, auditiva, visual i/o amb trastorn mental que viuen a la ciutat de Barcelona.

Les diferents activitats que es realitzen en el primer trimestre d’aquest curs 2019-2020 es poden consultar en el Pla de Formació del programa l’Esport Inclou. Són sessions gratuïtes, obertes a tothom tot i que s’orienten a perfils concret en cada activitat.

Per a més informació i inscripcions, dirigir-se al correu esportinclou@bcn.cat.

Share this content