L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa l’acció Cuidem a qui ens cuida

dc., 03/06/2020 - 10:30

Cuidem a qui ens cuida. L’Ajuntament de Barcelona, a través de l‘Institut Barcelona Esports, inicia l’acció “Cuidem a qui ens cuida” en el marc de la campanya de promoció de l’esport ciutadà, “BCN es mou dins de casa”.

L’objectiu de la iniciativa és proporcionar, des del món de l’esport, recursos per compensar i disminuir la tensió que els i les professionals dels sectors de primera línia d’atenció a la ciutadania estan suportant durant aquest període de lluita contra la pandèmia del coronavirus.  Alguns d’aquests sectors són: sanitari, transportistes, cossos de seguretat, supermercats, farmàcies, neteja

El regidor d’Esports, David Escudé, ha destacat que “aquesta campanya s’adreça específicament a les persones que durant tota la crisi de la covid-19 estant tenint cura del veïnat de Barcelona i de les seves famílies, des de diversos sectors. Des del món de l’esport, les posem al centre i els hi volem mostrar el nostre agraïment tenint-ne cura. Per aquest motiu, l’acció l’hem dissenyat conjuntament amb els Centres Esportius Municipals, perquè gaudeixin dels consells i de les atencions dels professionals de l’esport”.

L’acció consisteix en posar a la seva disposició continguts, enregistrats en vídeo, dissenyats per atendre les necessitats derivades d’aquesta situació d’alta exigència personal i laboral a la que aquests/es professionals estan actualment sotmesos/es. Els vídeos proporcionen continguts en tres blocs temàtics diferents: activitats físiques relaxadores, exercicis de fisioteràpia compensatoris i recomanacions de nutrició.

A més, els i les professionals d’aquests sectors podran disposar, per a cadascun d’aquests blocs, d’un correu electrònic on professionals d’aquests tres àmbits atendran de forma personalitzada els possibles dubtes que puguin sorgir en l’aplicació dels exercicis i consells proporcionats.

Els 3 àmbits de cura 

Activitat física

 En aquest bloc es proporcionen diversos continguts audiovisuals que afavoreixen la reducció de l’estrès. S’hi poden trobar vídeos d’exercicis d’estiraments musculars, d’exercicis compensatoris, i de tonificació.

Correu electrònic per a possibles dubtes: activitatfisica@uscuidem.cat

Veure tots els vídeos d’Activitat física 

Fisioteràpia

En l’apartat de fisioteràpia s’hi troben vídeos d’exercicis compensatoris de diferents àlgies o patologies musculars i osteoarticulars, així com consells d’hàbits posturals repetitius per llocs de treball, etc.

Correu electrònic per a possibles dubtes: fisioterapia@uscuidem.cat

Veure tots els vídeos de Fisioteràpia 

Nutrició

Pel que fa als vídeos de temàtica nutritiva s’enfoquen a donar consells nutricionals adaptats, fer una correcta organització de tuppers, o potenciar el sistema immunològic, entre d’altres.

Correu electrònic per a possibles dubtes: nutricio@uscuidem.cat

Veure tots els vídeos de Nutrició

Share this content