dc., 02/06/2019 - 09:19

Les millors espases femenines competeixen a l'INEFC de Barcelona

Esgrima. Un any més arriba a la ciutat el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d'esgrima, prova de la copa del món en la modalitat d'espasa femenina catalogada com a categoria A.

Els dies 8, 9 i 10 de febrer de 2019 es disputa la 43a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, prova de la copa del món d’esgrima, en la modalitat d’espasa femenina, catalogada per la Fédération Internationale d’Escrime com a categoria “A”. Només hi ha 5 proves en tot el circuit internacional d’espasa femenina que comptin amb aquesta categoria, i la de Barcelona és una d’elles.

Els dies 8 i 9 de febrer es disputa la prova individual, i el 10 de febrer la prova per equips, que aquesta serà la 15ª vegada que es celebra. La Federació Catalana d’Esgrima i la Real Federación Española de Esgrima, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Català de l’Esport, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, organitzen aquesta prestigiosa competició.

Any rere any, les millors espases del món es donen cita en el “Ciutat de Barcelona”, com ho demostra el fet que, durant les darreres edicions, han participat Campions olímpics, Campions del Món i guanyadors de la Copa del Món de les dues darreres dècades. En aquesta edició també s’espera la presència de les millors especialistes del món en la modalitat d’espasa femenina. Promet ser tot un espectacle de plasticitat, lluita i esportivitat.

Tot i arribar a la 43a edició, és des de l’any 2005 que aquest torneig es disputa a espasa femenina, tot i va ser en l’any 1989 quan va assolir categoria de Copa del Món. El rècord de participació es va establir el 2012 amb 247 tiradores de 45 països diferents.

El millor marc per donar a conèixer l’esgrima

Enguany, es repeteixen les activitats de promoció aprofitant aquest magnific escenari de la copa del món tals com: visites guiades a escoles, batejos per a pares i joves interessats en l’esgrima de competició, batejos per a mitjans de comunicació, i d’altres activitats.

També es repeteix, per tercera vegada, un taller de màrqueting aplicat a l’esgrima: Barcelona Fencing Workshop – Competition Management. Aquest taller es realitzarà al mateix INEFC de Barcelona.

Share this content