dl., 11/11/2019 - 17:39

Pedala de Barcelona a Sitges per la seguretat!

Aquest diumenge, 17 de novembre, se celebra la tradicional pedalada entre Barcelona i Sitges per reivindicar la seguretat dels ciclistes a les carreteres.

Aquest diumenge té lloc una nova pedalada popular, de gairebé 44 quilòmetres, entre les ciutats de Barcelona i Sitges per conscienciar als vehicles de la seguretat vial i de la precaució que han de tenir vers els ciclistes que omplen els carrers de la ciutat.

Al cap de setmana se celebra una nova edició de la Pedalada Barcelona-Sitges, una cursa ciclista que enguany arriba novament amb el lema ‘Compartir amb respecte és més segur’, per posar de manifest la necessitat de garantir la seguretat viària dels ciclistes que circulen per la carretera.

Un nou recorregut

Per aquesta edició es recupera la sortida des de Barcelona, Plaça Porta Firal (encreuament de C. Foc amb C. Urani), just al costat del Bauhaus del Passeig de la Zona Franca i el carrer del Foc .

La ruta ens portarà pel Passeig de la Zona Franca per continuar pels carrers A, carrer 114 i carrer 100 fins al Pont Nelson Mandela. Des d’aquí seguirem pel Prat de Llobregat i passarem per la Ronda de Llevant fins a enllaçar a l’entrada de la zona comercial Alcampo per recórrer Sant Boi i Viladecans per la zona industrial fins arribar a enllaçar amb les tranquil·les carreteres de la zona els camps de l’Llobregat per Viladecans i Gavà.

Arribarem a Castelldefels on, com tots els anys, farem la part més bonica de la Pedalada, les Costes de Garraf tancades al trànsit. A l’arribada a Sitges es podrà gaudir d’avituallament líquid.

En el punt d’arribada, situat a l’antic Parc Aquàtic de Sitges, el regidor d’Esports, Jaume Monasterio, llegirà el manifest sota el lema “Compartir amb respecte és més segur” on un any més es posa de manifest la preocupació sobre l’extrema vulnerabilitat en què es troben les persones usuàries de la bicicleta i es recorda la necessitat d’implementar mesures per protegir els ciclistes (aproximadament sobre les 11h).

Els Mossos d’Esquadra acompanyaran a tots els participants al llarg del recorregut, amb seguiment d’helicòpter inclòs, i també hi haurà presència d’ambulàncies, motos de suport, policies locals i voluntaris.

Share this content