dl., 02/11/2019 - 16:54

Quina universitat vencerà?

El proper 3 de març se celebra la 5a edició de la Unirun, la cursa de les universitats que pretén fomentar nous reptes en l’atletisme universitari.

El 3 de març se celebra una nova edició de la UNIRUN, una prova atlètica amb sortida i arribada al Parc del Fòrum i amb un temps límit d’una hora i deu minuts.

El passat dilluns 11 de febrer es va presentar, a l’Antiga Fàbrica Estrella Dammla 5a edició de la Unirun, la cursa de les universitats. La prova, que va néixer amb un referent molt clar com és la clàssica regata de rem Cambridge-Oxford, implica dotze universitats catalanes en una cursa popular de 6.779 metres, precisament la distància de la regata anglesa.

De les dotze universitats que hi participen, vuit tenen seu a Barcelona: la Universitat de Barcelona (UB), l’Autònoma (UAB), la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC), la Pompeu Fabra (UPF), l’Abad Oliva (CEU), la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), la Ramon Llull (URL) i la Universitat Oberta de Catalunya. Les altres quatre són la Universitat de Lleida, la de Girona, la Universitat Rovira i Virgili i la Universiat de Vic.

Competició per universitats

Una de les característiques de la prova és que cada participant, a més d’inscriure’s a títol personal, s’ha d’identificar amb alguna de les dotze universitats, fet que converteix la cursa en una competició entre universitats. A més, aquesta està impulsada per l’Esport Català Universitari junt amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Secretaria General de l’Esport, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i està organitzada per Gaudium Sports. 

Share this content