S’amplia l’aforament màxim de les Instal·lacions Esportives Municipals fins al 70%

dv., 04/06/2021 - 12:47

Ciutat. Les noves mesures anunciades pel PROCICAT entren en vigor a partir del 4 de juny.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat canvis en les mesures orientades a contenir la propagació de la covid-19, que entraran en funcionament a partir del divendres 4 de juny. Aquestes novetats complimentaran les restriccions que ja s’estan duent a terme des del passat 7 de gener, i que afecten i condicionen el sector esportiu de la ciutat de Barcelona.

Les principals novetats d’aquestes mesures dictades pel PROCICAT que afecten el sector esportiu són tres: en primer lloc, l’ampliació de l’horari d’obertura al públic de les activitats esportives fins a la 01.00 hores; en segon lloc, l’increment del 50% al 70% de l’aforament en instal·lacions i equipaments esportius; i, en tercer lloc, s’augmenta el nombre màxim d’assistents fins al 20%, en les competicions esportives a l’aire lliure amb un aforament autoritzat superior a 15.000 persones.

Aquestes novetats, fan que la situació del sector esportiu a Barcelona quedi de la següent manera:

– Horari d’obertura dels equipaments esportius, pavellons, gimnasos, i instal·lacions esportives fins a la 01.00 hores.

– Es permet l’obertura dels vestidors a gimnasos i centres esportius sempre que es garanteixi la distancia interpersonal de 2,5m2.

– Es mantenen obertes les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i coberts, així com les piscines a l’aire lliure i cobertes, amb un 70% d’aforament.

– Queda prohibida la utilització d’equipaments esportius que no estiguin supervisats, incloent-hi pistes i camps d’esports públics a l’aire lliure.

– Represa de les competicions que donen accés a categories d’àmbit estatal.

– Represa de les competicions esportives federades.

– Es permet l’assistència de públic a competicions esportives amb capacitat menor a 15.000 persones, amb aforament màxim del 50% a l’aire lliure i un màxim de 3.000 persones, i del 50% en espais tancats, un màxim de 1.000 persones, ampliable a 3.000 persones sempre que es compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i es garanteixin les mesures de control d’aglomeracions.

– Les competicions esportives, que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure, en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament, amb controls dels fluxos d’accés i sortida, banys i zones de restauració independents (no permeables entre si). Els organitzadors hauran d’agrupar els assistents en sectors separats de 3.000 persones com a màxim.

– Es permet la realització d’activitats físiques i esportives sense limitació territorial.

– S’equipara l’esport federat i els consells esportius. Podran entrenar amb més de 10 persones i participar en les competicions permeses.

– Es reprenen les activitats no reglades i d’esport escolar per a joves a partir de l’educació secundària sempre que mantinguin els grups de l’activitat lectiva.

 

Què cal saber?

A continuació us deixem un seguit de puntualitzacions relacionades amb la pràctica esportiva durant aquest període. Vegeu-les:

– Instal·lacions esportives:
Les instal·lacions esportives podran romandre obertes al públic des de les 06.00 hores a la 01.00 hores. Com a excepció, podran romandre obertes les instal·lacions esportives que acullin els esportistes amb consideració de professionals o que participin en competicions professionalitzades, estatals i internacionals, així com els esportistes que tenen la qualificació d’Alt Nivell i/o d’Alt Rendiment.

– Ús de vestidors:

Es podrà fer ús dels vestidors de gimnasos i centres esportius, sempre que es garanteixi la distància interpersonal de 2,5 m² a l’espai de vestidors i dutxes, únicament pels usuaris i usuàries de l’equipament esportiu, gimnàs o piscina.

– Piscines cobertes:
Zones d’aigües o espais ludicotermals inclosos a la mateixa instal·lació hauran de romandre tancats.

– Pràctica esportiva a l’aire lliure (aclariment):
Per a la pràctica esportiva en instal·lacions descobertes no serà necessari l’ús de la mascareta i s’haurà de garantir el distanciament entre practicants. Per extensió, cal entendre que la pràctica d’activitat esportiva a l’aire lliure també comprèn aquelles activitats o pràctiques vinculades a l’activitat física (per exemple, senderisme), incloent-hi les nàutiques i les aèries.

Share this content