Tornem a fer esport a l’aire lliure, però amb responsabilitat

dj., 30/04/2020 - 21:23

Ciutat. A partir del dissabte 2 de maig, s’inicia la recuperació de la pràctica esportiva a l’espai públic i els/les esportistes podran començar a practicar alguns esports a l’aire lliure, com ara: caminar, córrer, patinar i anar en bici.

A partir del dissabte 2 de maig, s’inicia la recuperació de la pràctica esportiva a l’espai públic i els/les esportistes podran començar a practicar alguns esports a l’aire lliure, com ara: caminar, córrer, patinar i anar en bici. Podran sortir a fer esport les persones adultes i els/les menors d’edat de més de 14 anys, dins del municipi de residència i respectant les franges horàries de 6 a 10 del matí i de 20 a 23 hores, individualment i només una vegada al dia, tot i que es recomana limitar les sortides el màxim possible.

David Escudé, regidor d’Esports, recomana “fer-ho amb seny i seguir les indicacions de les autoritats sobre com ho hem de fer”, i emfatitza “juguem net amb totes les persones que s’han posat en risc aquestes darreres setmanes per cuidar-nos, cuidem ara nosaltres d’elles, juguem net amb les persones més sensibles, amb la gent gran, amb les nostres famílies. Si ho fem, arribarem abans a meta”.

Així, per tal de garantir un procés gradual que no comprometi la seguretat de la ciutadania, tothom ha de contemplar les mesures de prevenció recomanades, com són: fer esport individualment i sense contacte físic, evitar aglomeracions i no saturar l’espai públic, respectar la distància de seguretat (2 metres), portar sempre que es pugui mascareta, i, sobretot, no sortir mai si es tenen símptomes de la COVID-19 o si s‘està en quarantena. A més, s’han de contemplar les mesures higièniques sanitàries bàsiques: rentat de mans en sortir i arribar a casa, no tocar-se els ulls ni la boca, etc.

Share this content