dj., 09/27/2018 - 12:15

Tret de sortida al “Vine a córrer a l’Estadi”

Ciutat. Per primera vegada, tothom qui vulgui podrà anar a entrenar-se a la pista de l’Estadi Olímpic Lluís Companys, que s'obre als veïns i a les veïnes de la ciutat.

El diumenge dia 30 de setembre se celebrarà la primera edició del “Vine a córrer a l’Estadi”, un esdeveniment gratuït i innovador que permetrà a tothom qui vulgui entrenar-se a la pista de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. Tot i que ja s’han celebrat alguns entrenaments enfocats a curses específiques, com el macroentrenament per la Cursa de la Mercè, aquest és el primer cop que els ciutadans i ciutadanes poden acudir a l’Estadi per entrenar-se de manera lliure.

En aquest sentit, la Comissionada d’Esports, Marta Carranza,  opina: “És un pas més en l’objectiu de fer de l’esport un dret a l’abast de tota la ciutadania. Volem que les instal·lacions de l’Anella estiguin més obertes per fomentar l’activitat física inclusiva i de qualitat”.

L’activitat, que compta amb el suport de la Federació Catalana d’Atletisme, afavoreix que hi pugui participar qualsevol persona independentment del seu grau de preparació. Començarà a les 10h amb la benvinguda als participants i un escalfament inicial. Posteriorment, els monitors assessoraran, a qui ho vulgui, el tipus d’entrenament a realitzar, segons el nivell i les motivacions de cadascú. Els carrers de la pista d’atletisme es distribuiran per permetre entrenaments específics, de 100, 400 i 1.000 metres llisos, i també entrenaments lliures, per córrer, fer marxa o caminar.

El “Vine a córrer a l’Estadi”, que es celebrarà l’últim diumenge de cada mes i tots els festius locals, obre la temporada 2018-2019 de l’Anella Olímpica, durant la qual es realitzaran diverses activitats periòdiques obertes a la ciutadania. El programa d’activitats, que es va presentar el passat juliol, té un marcat caràcter social, acostant-se a les persones i mantenint-se a l’abast de tothom. Un dels eixos estratègics és el del foment i la democratització de l’esport, que permetrà l’ús continu de les instal·lacions olímpiques per part dels barcelonins i les barcelonines.

Share this content