dj., 05/02/2019 - 09:08

Un maig ben esportiu!

Ciutat. Sabeu les activitats esportives que hi ha a la ciutat de Barcelona durant aquest mes de maig? Us ho expliquem!

Cada mes Barcelona és l’escenari de moltíssims esdeveniments esportius i des de l’Institut Barcelona Esports promocionem i difonem tot tipus d’activitats i esdeveniments esportius que tenen lloc a la ciutat. A continuació, us detallem els esdeveniments més rellevants del mes. Consulta’ls:

13è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Bicicleta Tot Terreny (BTT)
El 4 de maig, comença el mes esportiu amb el Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de BTT (bicicleta tot terreny) a la muntanya de Montjuïc durant tot el dia. La prova s’emmarca dins la Copa Catalana Internacional 2019.

II Copa Descens Barcelona
Un altre esdeveniment destacat del 4 de maig és la II Copa Descens Barcelona, de skateboard, inline i street luge, que serà una prova pilot dels propers World Roller Games Barcelona 2019 del mes de juliol. La competició tindrà lloc a Montjuïc i es dividirà en dues fases: cronometratge i eliminatòria 4 vs. 4.

VIII Marnaton eDreams Barcelona by VW California
El mateix dissabte, 4 de maig, se celebra la VIII Copa Marnaton eDreams Barcelona al litoral barceloní, amb diverses proves de travessies en aigües obertes, individuals i de relleus, i la Barcelona Kids.

Roda Barcelona
El diumenge 5 de maig, se celebra el festival de roller Roda Barcelona, amb diverses competicions i exhibicions de roda petita a l’av. Martí Codolar. Es podrà gaudir de diverses modalitats: scooter, skate, inline, hoquei patins, hoquei línia, patinatge artístic, roller alpí… El dissabte previ, a les 18.00 hores, tindrà lloc una gran passejada en patins.

Barcelona Roller Marathon
Paral•lelament al Roda Barcelona, el mateix 5 de maig, té lloc el Barcelona Roller Marathon, una cursa de patinatge que es divideix en quatre distàncies: 42 km, 24 km, 10 km i 5 km (infantil). Enguany estrena nou circuit al Polígon Industrial de la Zona Franca.

Milla Sagrada Família
El diumenge 5 de maig, també hi ha espai per a una cursa atlètica i solidària a la ciutat: la Milla Sagrada Família. Són 1,6 km de recorregut pels voltants de la Sagrada Família, amb competició professional i amateur. Aquest any arriba a la 35a edició, amb la novetat de la “cursa familiar”.

Els 10 Blaus, la cursa de Gràcia
Se celebra una altra cursa el diumenge 5 de maig: Els 10 Blaus de Gràcia. Es tracta d’una cursa d’asfalt amb dues distàncies, 10 km i 5 km, i sortida i arribada a la plaça Joanic. També se celebra una cursa infantil el mateix dia.

Premis Córrer per Compromís
El 8 de maig, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, té lloc el lliurament dels premis Córrer per Compromís, que reconeixen la tasca de diversos projectes solidaris. La dotació dels premis s’obté de la recaptació obtinguda amb les inscripcions de la Zurich Marató de Barcelona, l’eDreams Mitja Marató de Barcelona i la Cursa de la Mercè de l’any anterior.

L’escola fa esport a la ciutat: Flic Flac Circ
Del 8 al 10 de maig, arriba un clàssic del programa d’esport escolar en horari lectiu: el Flic Flac Circ. Es tracta d’un espectacle circense que l’alumnat ha preparat durant mesos, amb el títol “Enyorar l’aigua”, i que es mostrarà al SAT! Teatre.

51è Torneig Internacional de Polo – Barcelona Polo Challenge – Negrita Cup
El 51è Torneig Internacional de Polo – Barcelona Polo Challenge – Negrita Cup se celebra durant dos caps de setmana consecutius, del 10 al 12 de maig i del 17 al 19 de maig, al Reial Club de Polo de Barcelona.

Caminada de Barcelona / Barnatresc 2019
El 12 de maig té lloc la cinquena caminada del cicle Barnatresc 2019, la Caminada de Barcelona, amb dos possibles recorreguts, de 10 km i de 20 km, per ajustar-se a tots els nivells. Sortida i arribada al Parc Joan Miró.

VII Cursa DiR Guàrdia Urbana Diagonal
La Cursa Dir Guàrdia Urbana Diagonal recorre l’av. Diagonal, de muntanya a mar, el diumenge 12 de maig. La sortida serà a les 8.30 hores des de davant del Palau Reial de Pedralbes, i s’hi poden córrer 5 km o 10 km. El dissabte anterior, 11 de maig, se celebra la Cursa DIR Kids, per al gaudiment dels infants de la casa.

4a edició Walkim BCN 2019
El diumenge 12 de maig també té lloc la 4a edició de la Walkim Barcelona, la concentració de practicants de marxa nòrdica més important de la ciutat. La sortida serà a les 10.00 hores des del CEM Can Dragó i prèviament s’impartirà una classe explicativa de marxa nòrdica.

II Cros Popular de Bon Pastor
El II Cros Popular de Bon Pastor se celebra el 12 de maig, al parc de la Llera del riu Besós, a partir de les 9.15 hores. Inscripcions obertes fins al 9 de maig. La recaptació es destinarà al banc d’aliments de Bon Pastor.

Museu Olímpic i de l’Esport: portes obertes a la Nit dels Museus
El Museu Olímpic i de l’Esport participa, un any més, en la nit més especial dels museus. El 18 de maig hi ha portes obertes de 19.00 a 1.00 hores en molts museus de la ciutat. Consulta’n tota la programació.

33a Cursa Popular de Nou Barris (Festa Major Nou Barris)
La Cursa Popular de Nou Barris se celebra el diumenge 19 de maig, amb sortida a les 9.30 hores des del pg. Andreu Nin amb el c. Pintor Alsamora, i amb recorreguts de 10 km i 3 km. El dilluns 20 de maig se celebra la Caminada Popular de Nou Barris, de 6 km, i uns dies abans, l’11 de maig, les curses infantils i adaptades.

The Family Run
El 19 de maig també té lloc la cursa familiar The Family Run, a partir de les 9.30 hores al pg. Lluís Companys, el pg. Pujades i el parc de la Ciutadella. Hi ha diferents distàncies segons l’edat i una versió adaptada, i acaba amb una gran festa familiar. Cal inscriure-s’hi prèviament.

46è Trofeu de Vela Conde de Godó
Del 23 al 26 de maig, se celebra el 46è Trofeu de Vela Conde de Godó al Reial Club Nàutic de Barcelona. Tot un cap de setmana per gaudir de la vela.

Festa Convivim
El dissabte 25 de maig es convoca la festa de tancament del programa Convivim Esportivament, que ofereix activitats esportives a més de 2.000 escolars i joves de la ciutat. Tindrà lloc al CEM La Mar Bella, i inclourà exhibicions de les diferents modalitats esportives del programa.

VI Openwater Combo Barcelona CNC – Aigües obertes
La 6a edició de l’Openwater Combo Barcelona CNC se celebra el 25 de maig en les aigües obertes davant de l’Hotel Vela i el Club Natació Catalunya. Hi ha competició individual, per equips i versió “kids”.

VI Tirada Medieval Club Arc Montjuïc
La clàssica Tirada Medieval del Club Arc Montjuïc celebra la seva 6a edició el diumenge 26 de maig, als Fossars Municipals de Tir amb Arc de Montjuïc.

32è Triatló Escolar
El 30 de maig, al CEM La Mar Bella, hi ha una altra activitat de l’esport escolar, el 32è Triatló Escolar. L’alumnat s’enfrontarà a la prova final del programa, composta per tres disciplines: nedar, anar amb bicicleta i córrer.

Premis Dona i Esport
També el 30 maig, es realitza el lliurament de la 12a edició del Premi Dona i Esport, de reconeixement a dones vinculades amb el món esportiu, al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona.

47a Copa Potter de Tennis – XXVI Campionat Internacional de Catalunya de Veterans de Tennis – XVII Gran Premi Generalitat de Catalunya
Del 30 de maig al 2 de juny té lloc la 47a Copa Potter de Tennis, per a jugadors sèniors, al Reial Club de Polo i al Reial Club de Tennis Barcelona 1899.

Festa dels Escacs de promoció escolar
El 31 de maig, de 9.30 a 13.00 hores al CEM La Mar Bella, se celebra la Festa dels Escacs, que culmina el curs de promoció escolar.

5è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Natació Artística – Fina World Series
El mes acaba amb un altre Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona, en aquest cas de natació artística, del 31 de maig al 2 de juny, a la Piscina Municipal Sant Jordi.

Share this content