Apaguem el masclisme a l’esport, no el deixem créixer

Aquest 25N combatem la violència masclista en el món de l’esport apel·lant a la responsabilitat individual de tothom, però molt especialment dels homes

El pròxim dijous 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Des de l’Institut Barcelona Esports ens sumem a la campanya de l’Ajuntament de Barcelona que porta el lema “Apaguem el masclisme, no el deixem créixer”. Amb aquest missatge, la campanya vol fer una crida especialment als homes i a la necessitat de treballar conjuntament per a l’eliminació de les violències masclistes.

En aquest sentit, des de l’Institut Barcelona Esports estem absolutament compromesos en l’eradicació de la violència envers les dones en qualsevol àmbit de la societat i especialment, en l’esportiu. L’esport ha de ser una eina de diversió, saludable i de transmissió de valors i per tant, cal lluitar davant qualsevol tipus de discriminació i violència.

 

Apaguem el masclisme en el món de l’esport

En l’actual context polític, social i cultural, es comença a reflexionar sobre els models de masculinitats dominants, hegemònics i tradicionals i els efectes i les conseqüències que tenen per a les persones, especialment per a les dones. En aquest sentit, la prevenció de les violències masclistes també ha de posar el focus en les masculinitats.

El món de l’esport és especialment sensible a models de masculinitat fortament lligats a la discriminació, la desigualtat i la violència envers les dones. Per aquest motiu, és primordial treballar per a la construcció de models de masculinitat i relacionals més plurals, justos, equitatius i lliures de violència.

Aquest 25N combatem la violència masclista apel·lant a la responsabilitat individual de tothom, però molt especialment dels homes, perquè només col·lectivament hi posarem fre. Apaguem el masclisme!