L’emblemàtica Cursa Moritz Sant Antoni estrena el calendari atlètic

La prova ha arribat a la 43a edició amb un nou rècord gràcies al nou recorregut.

La Cursa Moritz Sant Antoni ha estrenat el calendari barceloní de curses atlètiques del 2022 aquest diumenge, 16 de gener. La prova, que comptava amb un circuit de 10 quilòmetres, ha tornat enguany a la ciutat amb la seva 43a edició, després de la suspensió de l’any passat a causa de les restriccions derivades de la pandèmia. La sortida, repartida en cinc calaixos, ha tingut lloc a les 9.30 hores a la cruïlla entre els carrers Floridablanca i Viladomat. Eguany la cursa portava l’eslògan “+Esport -Miopia”, gràcies a la col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya.

 

Un recorregut pel cor de Barcelona

Enguany, l’organització ha adaptat lleugerament el circuit perquè la cursa fos més ràpida. El nou recorregut ha resultat ser efectiu, ja que l’atleta Dmitrijs Serjogins ha aconseguit batre el rècord de la prova amb un temps de 29’13”. En categoria femenina, Cristina Silva ha guanyat la cursa amb 34’12”.

Els corredors i les corredores han fet dues voltes pels principals carrers del barri de Sant Antoni, amb les rectes destacades de la Gran Via de les Corts Catalanes i els carrers Sepúlveda, Tamarit i Manso.

La sortida, repartida en cinc calaixos, ha tingut lloc a les 9.30 hores a la cruïlla entre els carrers Floridablanca i Viladomat, mentre que l’arribada ha estat unes illes més enllà, al carrer Floridablanca amb Calàbria, per tal d’evitar possibles aglomeracions i respectar la normativa sanitària actual. En aquest mateix punt, a partir de les 11.00 hores, s’han realitzat les curses infantils, que han completat una matinal d’esport oberta a totes les edats.

 

“+Esport -Miopia”, eslògan de l’edició 2022

Aquest any, la Cursa Moritz Sant Antoni portava l’eslògan “+Esport -Miopia”, gràcies a la col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Òptics Optometristes de Catalunya (COOOC). I és que dur a terme activitats esportives i de lleure a l’exterior, afavorint la visió en espais oberts i llargues distàncies, és un factor que ajuda a prevenir la miopia. Així doncs, amb la voluntat de sensibilitzar sobre aquesta qüestió, la cursa ha adoptat aquest lema aquest any 2022.