Barcelona invertirà 4,2 milions d’euros en la remodelació del Centre Municipal de Vela

Les obres començaran l’abril de 2023 i es preveu que s’allarguin fins al primer trimestre de 2024.

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el projecte de renovació del Centre Municipal de Vela, l’equipament esportiu d’accés al mar inaugurat amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona 92’. 30 anys després, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) finançarà les obres de remodelació de l’espai amb una inversió de 4,2 milions d’euros.

Les instal·lacions es remodelaran seguint criteris d’eficiència, sostenibilitat i accessibilitat, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta de serveis i apropar el centre a la ciutadania. Altrament, les obres es complementaran amb la construcció d’una nova sala polivalent situada a la part superior; un espai diàfan, adaptable a les necessitats de les persones usuàries del port, el Centre Municipal de Vela i el mateix Ajuntament de Barcelona. Aquesta sala disposarà de vistes al mar, per sobre del Dic de Recer, i de bona accessibilitat.

Gestionada per l’Institut Barcelona Esports, la reforma de l’edifici s’emmarca en el projecte de transformació del Port Olímpic, liderat per B:SM per encàrrec de l’Ajuntament i amb horitzó a la Copa Amèrica 2024, amb el propòsit de convertir-lo en un espai obert i plural que integri a la ciutadania i la faci partícip de tot el que hi passa.

A banda de tota aquesta reforma, a finals de setembre, s’iniciaran les obres de rehabilitació del Dic de Recer que permetran habilitar quatre pallols dobles just davant del Centre Municipal de Vela. Aquest dic, juntament amb el Moll de Mestral, acollirà el primer centre d’economia blava de la ciutat. A més, el gener de 2023, es posaran en marxa les obres de rehabilitació del dic de l’Escola de Vela.

Així, el projecte de transformació del Port Olímpic, comença a ser una realitat amb les obres del Dic de Recer, l’inici de les obres del nou accés que connectarà el port amb la ciutat i el nou Balcó Gastronòmic, que serà una realitat l’estiu de 2024.

Punt de trobada entre la nàutica i la joventut

Cada any, unes 18.000 persones utilitzen aquestes instal·lacions on practiquen vela, paddle surf, caiac i submarinisme: 1.200, amb abonaments anuals i més de 1.600, de forma ocasional. La resta, són infants i joves, molts d’ells i elles provinents d’escoles de Barcelona i l’àrea metropolitana, i a l’estiu, participants del Campus Olímpia Nàutic. En total, des de la seva posada en marxa, més de 110.000 alumnes d’escoles de l’àrea metropolitana han practicat vela en aquest centre. 

La vela del Pavelló Blau

Liderat per l’Institut Barcelona Esports, el Centre Municipal de Vela s’emmarca dins del projecte Pavelló Blau, el gran espai públic de referència per a la pràctica esportiva al front marítim. Són, en total, cinc quilòmetres que van des del Port Vell fins al Port Fòrum i que apleguen prop de 40 pràctiques esportives diferents, totes relacionades amb el mar. 

En aquest sentit, el Centre hi té un paper destacat, és l’espai que fa possible que tota aquella persona que vulgui endinsar-se a la vela, el paddle surf, el caiac o el submarinisme, pugui fer-ho mitjançant un equipament municipal.

 

Més informació