Barcelona serà la seu oficial de l’inici de La Vuelta 2023 i acollirà les dues primeres etapes de la prova

La ciutat serà escenari de la contrarellotge de la 1a etapa i també de l’arribada de la 2a etapa.

Barcelona serà la seu oficial de la sortida de La Vuelta i, per tant, la ciutat on arrencarà la prova ciclista en la seva edició 2023. Aquesta competició, la més important d’Espanya i una de les tres grans del calendari internacional juntament amb el Tour de França i el Giro d’Itàlia, viurà íntegrament a la ciutat la seva 1a etapa, que serà una contrarellotge individual, i també el final de la 2a etapa. La gala de presentació dels equips i l’espot oficial de la cursa també tindran Barcelona com a escenari.

Aquest dilluns, 24 de gener, han fet presentació de l’acord el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Jaume Collboni, el regidor d’Esports, David Escudé, i el director general de La Vuelta, Javier Guillén. El recorregut complet de La Vuelta 2023 es presentarà més endavant, un cop estigui completament definit.

Un esdeveniment d’impacte mundial

La presència de la prova a Barcelona suposarà un impuls molt rellevant pel que fa a la projecció internacional de la ciutat com a capital esportiva i seu de grans esdeveniments per la gran repercussió que té La Vuelta. El recorregut de les etapes es dissenyarà buscant el millor espectacle esportiu i, alhora, mostrant alguns dels punts més emblemàtics de la ciutat.

La Vuelta torna després d’onze anys

L’última ocasió en què La Vuelta va fer escala a Barcelona va ser en l’edició 2012. Aquell any la 9a etapa va tenir la sortida a Andorra i la meta a Montjuïc, amb victòria del belga Philippe Gilbert. L’any 1962 ha estat l’única vegada en què Barcelona ha acollit l’arrencada de la prova, amb una primera etapa en línia de 90 quilòmetres, sortida i arribada a la ciutat i victòria d’Antonio Barrutia. I l’última contrarellotge individual va ser l’any 1978, també a Montjuïc, amb victòria de Bernard Hinault.