Comença la Volta Ciclista a Catalunya

La cursa ciclista catalana, que tindrà lloc entre els dies 20 i 26 de març, comptarà amb una participació cinc estrelles amb noms com Remco Evenepoel, Primož Roglič, Richard Carapaz, Egan Bernal i Geraint Thomas.

La carrera, que forma part del calendari UCI World Tour, constarà de set etapes que recorreran Catalunya, des de Sant Feliu de Guíxols fins a Barcelona, passant per tres grans etapes de muntanya. Aquestes arribades en altura a Vallter, La Molina i el cim de Lo Port seran el gran repte per als ciclistes.

El vigent campió del món, Remco Evenepoel, serà un dels protagonistes d’aquesta edició, on tindrà l’oportunitat d’enfrontar-se al triple campió de la Vuelta a España, Primož Roglič. A més a més, també hi participaran Egan Bernal i Geraint Thomas, dos ciclistes guanyadors del Tour de França. El campió olímpic Richard Carapaz també serà un dels grans favorits, acompanyat d’un equip amb noms com Rigoberto Urán i Esteban Chaves. El dorsal número 1 el vestirà l’actual vencedor del Giró d’Itàlia, l’australià Jai Hindley, davant de l’absència del defensor del títol, el seu company d’equip Sergio Higuita.

A la competició també hi seran el tercer classificat de la darrera edició, Joao Almeida, el guanyador de la Volta 2021, Adam Yates i el català Marc Soler, juntament amb molts dels grans escaladors del panorama internacional com Mikel Landa, Guillaume Martin, Giulio Ciccone , Romain Bardet o Ben O’Connor.

A més dels ciclistes internacionals, la cursa també comptarà amb una participació catalana excepcional, amb deu ciclistes participants. Marc Soler encapçala la llista de corredors catalans que participaran, juntament amb David De La Cruz, Joel Nicolau, Abel Balderstone, Eduard Prades, Antonio Pedrero, Roger Adrià, Kiko Galván, Pau Miquel i Marc Brustenga.

Un recorregut espectacular

La 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya comença avui, 20 de març, a Sant Feliu de Guíxols i comptarà amb un recorregut variat que inclou fins a tres etapes de muntanya a Vallter, La Molina i el cim de Lo Port, a les Terres de l’Ebre, a les etapes 2, 3 i 5. Amb 25 ports puntuables la competició manté el seu clàssic final explosiu al Circuit de Montjuïc de Barcelona.

La primera etapa, de 164,6 quilòmetres, sortirà i tornarà de Sant Feliu de Guíxols i pot portar sorpreses amb els seus quatre ports puntuables. La segona unirà Mataró i Vallter en un recorregut de 165,4 quilòmetres, on el gran repte serà el Coll de Coubet, de 1a categoria.

La tercera jornada, 180,6 quilòmetres entre Olost i La Molina, ajudarà a fer la selecció després de les pujades prèvies al Coll de Coubet i el Coll de la Creueta ajudaran a fer la selecció. Llívia i Sabadell seran les ciutats protagonistes de la quarta etapa, la qual recorrerà 188,2 i serà la més llarga d’aquesta edició i una de les més favorables en arribar a l’esprint.

La cinquena etapa serà la més excepcional, amb una jornada de 176,6 quilòmetres que mostrarà el potencial ciclista de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, amb sortida des de Tortosa i una monumental arribada a Lo Port, un port de categoria especial que serà clau en el resultat final de la carrera.

De Martorell a Molins de Rei, aquest serà el recorregut de 183,3 quilòmetres de la sisena etapa, on els ciclistes arribaran a terres lleidatanes i s’hauran d’enfrontar a ports tan emblemàtics com l’Alt de la Creu d’Aragall i l’Alt de Fontpineda.

Gran final a Barcelona

Per últim, la setena etapa tindrà sortida i arribada a Barcelona amb un recorregut de 135,8 quilòmetres que incorpora l’Alt de Begues abans de tornar a l’explosiu circuit final de Montjuïc, el gran jutge final de la competició. On s’espera l’arriba dels ciclistes a partir 12:30 hores, quan començaran les sis pujades al cim que decidiran el guanyador d’enguany.

La prova podrà seguir-se des de 190 països i, a nivell nacional, Esport3, Teledeporte i Eurosport realitzaran una cobertura completa.Més informació