El Barcelona Triathlon by Santander 2021, un èxit total!

Aquest diumenge, 10 d'octubre, s'ha celebrat una de les proves més esperades de l'any, el Barcelona Triathlon by Santander 2021.

El Barcelona Triathlon by Santander 2021 s’ha celebrat aquest 10 d’octubre a la ciutat amb un nou format, sota l’organització de l’Institut Barcelona Esports (IBE), titular de l’esdeveniment, i en col·laboració amb la Federación Española de Triatlón (FETRI). L’anterior edició es va suspendre a causa de la pandèmia. Enguany, l’esdeveniment ha comptat amb més d’un miler de participants, en una cita que consolida la represa progressiva de l’esport de competició a la ciutat

Així, en aquesta edició, la prova s’ha reinventat i ha constat de dues competicions: una prova popular amb una distància única, SPRINT, en les modalitats individual, parelles i relleus; i una prova internacional, la Copa d’Europa de Triatló, amb la participació de triatletes masculins i femenins de nivell mundial. A més, el CEM La Mar Bella ha acollit la fira TriExpo, on s’ha pogut fer la recollida de dorsals des del dia abans.

Alejandro Cañas i Anna Flaquer s’imposen a la prova popular

L’atleta malagueny Alejandro Cañas ha estat el vencedor de la prova popular del Barcelona Triathlon by Santander amb un temps de 1h 04′ 36”. Per la seva banda, la triatleta catalana Anna Flaquer, s’ha imposat en categoria femenina amb un temps de 1h 13′ 40”.

Nina Eim i David Castro, campions de la Copa d’Europa de Triatló

La triatleta alemanya Nina Eim s’ha endut la victòria en la categoria femenina de la Copa d’Europa de Triatló després d’una cursa igualadíssima. Eim ha vençut amb un temps de 57′ 42”. La segona i tercera posició han sigut per la també alemanya Lena Meibner (57′ 44”), i la britànica Olivia Mathias (57′ 44”). 

En categoria masculina, la victòria ha estat pel triatleta espanyol David Castro, que ha creuat la meta en solitari amb un temps de 51′ 39”. En segona posició ha arribat el britànic Connor Bentley, amb un temps de 51′ 50”. Finalment, ha completat el podi el sudafricà Jamie Riddle amb un temps de 51′ 54”.

Amb aquesta segona edició de la Copa d’Europa a Barcelona s’ha volgut donar continuïtat a la iniciativa posada en marxa l’any passat, quan es va celebrar per primera vegada, amb la intenció de promoure aquesta disciplina esportiva tan arrelada a la ciutat.

Les dues competicions han disposat d’un protocol sanitari de prevenció de la covid-19 que ha seguit la línia dels darrers esdeveniments organitzats per l’IBE, que garanteix la seguretat de totes les persones participants a la prova, tant esportistes com organització.