David Escudé presenta “La Mercè més esportiva”

Aquest dijous, el regidor d’Esports, David Escudé, ha presentat les activitats esportives programades en el marc de les Festes de la Mercè 2021.

El regidor d’Esports, David Escudé, ha presentat aquest dijous, en directe pel web de BCN Esports, el programa de “La Mercè més esportiva”, el conjunt d’activitats, competicions i esdeveniments que se celebraran coincidint amb la Festa Major de Barcelona. Un any més, el plat fort d’aquestes propostes serà la 43a edició de la Cursa de la Mercè.

Una cursa segura, inclusiva i solidària

La Cursa de la Mercè arriba a la 43a edició amb el seu recorregut habitual de 10 km i la participació limitada a 6.000 dorsals. Tindrà la sortida i l’arribada a l’avinguda Reina Maria Cristina i les sortides es faran en tres calaixos de 2.000 corredors i corredores, en aplicació dels protocols sanitaris. Aquests també inclouen mesures com l’obligatorietat de la mascareta en la sortida i l’arribada, la disponibilitat de gel hidroalcohòlic, la formació del personal o la desinfecció d’infraestructures, entre d’altres.

També es dona continuïtat a la modalitat virtual, iniciada l’any passat a causa de la pandèmia, amb la possibilitat de córrer 5 o 10 km. I, a més, s’ofereix novament un recorregut adaptat de 2 km, adreçat a persones amb disfuncionalitat intel·lectual o amb mobilitat reduïda, assegurant així una cursa inclusiva que permeti que tothom en pugui gaudir.

Aquesta edició 2021 serà novament solidària amb “La Marató” de TV3 i Catalunya Ràdio, perquè la totalitat dels diners procedents de les inscripcions es destinaran a l’edició de “La Marató” d’aquest any, que es dedicarà a la salut mental.

Festa del Fitnes i Jornada Inclusiva

A banda de la Cursa de la Mercè, el regidor d’Esports, David Escudé, també ha presentat la Festa del Fitnes i la Jornada Inclusiva, que tindran lloc el proper 24 de setembre.

A partir de les 10.00 hores, al Moll de Bosch i Alsina, s’hi celebrarà una masterclass, dirigida per més de 30 monitors i monitores, on les persones participants executaran una coreografia que hauran assajat amb antelació als centres esportius adherits. L’objectiu de la festa, nascuda l’any 2013, és conscienciar la ciutadania de la importància de fer esport i, més concretament, de les bondats de gaudir de l’activitat física dirigida en centres públics i privats de qualitat, amb personal especialitzat.

El mateix dia i a la mateixa hora, al Passeig de Gràcia entre Plaça Catalunya i Gran Via de les Corts Catalanes, se celebrarà la 8a edició de la Jornada Inclusiva, organitzada conjuntament amb la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física. Enguany, totes les activitats tindran un enfocament inclusiu, permetent interactuar persones amb diverses discapacitats i persones sense. Les modalitats que s’hi practicaran seran bàsquet amb cadira de rodes, boccia, futbol, slalom, hoquei amb cadira de rodes, quad-rugbi, vòlei terra i activitats de lleure.

Pàdel, natació i esports urbans

“La Mercè més esportiva” també comptarà amb altres esdeveniments que tenen el suport de l’Ajuntament, a través de l’Institut Barcelona Esports. Són els següents:

– World Padel Tour “Estrella Damm Barcelona Master Final 2021”
Del 14 al 19 de setembre.
– Caminada Barnatresc – Sants – Les Corts – Sarrià (presencial i virtual)
Ja s’ha fet la presencial  el 12 de setembre. Del 13 al 24 de setembre (virtual)
– 17è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona Ciclisme en pista
Els dies 17 i 18 de setembre.
– Panteresports 2021 – International Multi-Sport Event – LGBT & Friends
Del 17 al 19 de setembre.
– 10è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de Futbol Sala ACELL
Del 24 al 26 de setembre.
– II Torneig de Softbol Màster de la Mercè
Del 24 al 26 de setembre.
– 93a Travessia al Port de Barcelona + 3r Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona d’Aigües obertes
El 25 de setembre.
– 85è Gran Premi Barcelona Patí a Vela – Trofeu la Mercè
El 25 de setembre.
– Extreme Barcelona
El 25 i 26 de setembre.
– 38è Trofeu BMX la Mercè de Barcelona
El 26 de setembre.