En marxa les obres dels CEM La Sagrera i del Complex Esportiu Espronceda, que seran una realitat el 2025

S’espera que aquestes instal·lacions obrin les seves portes d’aquí aproximadament a un any, convertint-se en punts de referència per a l’activitat física a Barcelona

..
14/06/2024 - 15:32 h

Els treballs de construcció dels nous centres esportius CEM La Sagrera i Complex Esportiu Espronceda, situats al districte de Sant Andreu, ja estan en marxa.

Complex esportiu Espronceda

El nou Complex Esportiu Municipal Espronceda, situat al carrer d’Espronceda, oferirà un pavelló triple poliesportiu, una sala de tir amb arc, una sala de tennis taula, una sala esportiva, dues sales de gimnàstica artística de doble alçada i un espai de trobada i serveis comuns.

L’edifici tindrà una planta soterrània per al tir amb arc i el pavelló triple. La planta baixa inclourà un espai polivalent d’ús veïnal, la recepció i les oficines. Les plantes superiors es destinaran al tennis taula i la gimnàstica artística, amb vestidors adaptats i magatzems exclusius.

CEM La Sagrera

El nou equipament esportiu CEM La Sagrera, situat al carrer Bonaventura Gispert, preveu la construcció de dues piscines descobertes, un solàrium de més de 1.000 m², dues pistes de pàdel, quatre sales d’activitats dirigides, una gran sala de musculació i un espai de trobada amb bar i serveis comuns. En una segona fase, es portarà a terme la instal·lació d’una coberta retràctil i un sistema de climatització per tal que les piscines es puguin utilitzar durant tot l’any.

Sostenibilitat i certificació LEED

Tant el Complex Esportiu Espronceda com el CEM La Sagrera incorporen criteris de sostenibilitat, incloent-hi l’aprofitament de la calor residual, generació fotovoltaica i ús eficient de l’aigua de pluja. A més, treballaran per aconseguir la certificació LEED, que acredita l’excel·lència ambiental dels edificis.

Amb aquests nous projectes, Barcelona reforça la seva xarxa d’equipaments esportius, fomentant l’activitat física i oferint instal·lacions modernes i sostenibles per a la pràctica de diversos esports. Les obres dels CEM La Sagrera i del Complex Esportiu Espronceda s’espera que estiguin completades per la temporada 2025-26, oferint noves oportunitats per a l’esport i la salut a la ciutat.