La Federació Catalana de Natació rep la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu

Aquest 14 de setembre s'ha celebrat l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al mèrit Esportiu a la Federació Catalana de Natació.

Aquest 14 de setembre ha tingut lloc l’acte de lliurament de la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu, un premi que atorga l’Ajuntament de Barcelona com a reconeixement a una dilatada trajectòria esportiva i exemplar. Enguany, s’ha premiat a la Federació Catalana de Natació, que aquest any celebra el seu centenari, destacant el seu paper fonamental pel desenvolupament de la natació en totes les seves modalitats, els èxits esportius assolits i la projecció de la ciutat a través dels campionats mundials

El passat 26 de març, el Consell Plenari va aprovar per unanimitat l’atorgament de la Medalla d’or al Mèrit esportiu de la ciutat de Barcelona a la federació. L’acte yha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el regidor d’Esports, David Escudé. Pel que fa als/les esportistes, la celebració ha disposat de la presència de Jordi Sans, campió olímpic i campió del món de waterpolo, Gemma Mengual, subcampiona olímpica, campiona del món i campiona d’Europa de natació sincronitzada i l’Erika Villaécija, campiona del món i campiona d’Europa de natació.

Una entitat molt vinculada a Barcelona

La Federació Catalana de Natació, fundada el 25 de febrer de 1921 gràcies a clubs històrics com el Club Natació Barcelona, el Club Natació Atlètic, el Club Natació Sabadell i el Club Natació Mataró, ha estat molt arrelada a la ciutat comtal.  Actualment, compta amb 128 clubs i gairebé 17.000 llicències, dels quals 21 clubs de natació (dos d’ells centenaris) pertanyen a Barcelona, amb més de 3.000 llicències federatives; fet que posa de manifest el vincle que hi ha entre la Federació Catalana de Natació i la ciutat.