La Mercè més esportiva: Impulsant l'esport amb una variada oferta d'activitats físiques

Amb motiu de les Festes de la Mercè 2024, l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut Barcelona Esports (IBE), ha preparat un ampli programa esportiu amb activitats per a totes les edats i preferències.

..
30/07/2024 - 14:09 h

Cursa de la Mercè Bimbo Global Race 2024

Un dels esdeveniments més destacats és la 46a edició de la Cursa de la Mercè Bimbo Global Race, que se celebrarà el 29 de setembre a les 8.30 hores del matí. Al voltant de 12.000 corredors i corredores es reuniran per recórrer els carrers del centre de Barcelona.

Aquest any, s’incorpora la nova Cursa Familiar Mercè Bimbo Global Race, una prova festiva i no competitiva ideal per a gaudir en família, amb un recorregut curt i cèntric.

L’esport inclusiu és un valor clau d’aquesta cursa, i per això s’organitza novament la Cursa inclusiva 2K de la Mercè Bimbo Global Race. Aquesta modalitat està adaptada per a persones majors de 14 anys amb discapacitat intel·lectual o mobilitat reduïda que no poden completar els 10 quilòmetres per raons físiques.

Servei d’acollida per a infants

Per assegurar que cap persona es perdi la Cursa per haver de tenir cura dels infants, les famílies que participin en la Cursa de la Mercè tindran a la seva disposició un servei d’acollida. Aquest servei és dirigit a nens i nenes de 3 a 11 anys i es trobarà en un espai expressament habilitat prop de la sortida. L’horari serà de 7:00 a 11:00 hores. En acabar les curses, els i les participants gaudiran de la festa Party.

Més solidària que mai

La Cursa de la Mercè Bimbo Global Race és també una iniciativa solidària, ja que els fons recaptats amb les inscripcions es destinaran a Salut Mental Catalunya, una organització que proporciona suport i atenció a persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

Amb el lema “El teu gest val per dos”, la recollida de xips blancs es converteix en una acció mediambiental i solidària, evitant contaminació i fent una donació a Salut Mental Catalunya.

XI Festa del Fitnes

El 22 de setembre, la Plaça Catalunya acollirà la XI Festa del Fitnes, una classe magistral de fitnes de 45 minuts dirigida per instructors i instructores de diferents centres esportius de Barcelona. L’activitat busca fomentar la salut i l’exercici, amb un èmfasi especial en la inclusió. Dins del Programa Barcelona Esport Inclou, les coreografies seran adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, que tindran una zona reservada davant de l’escenari.

XI Jornada Inclusiva

El 29 de setembre, de X a X hores, el Passeig Lluís Companys serà l’escenari de la XI Jornada Inclusiva. Aquesta jornada permetrà als participants conèixer i gaudir de diferents esports adaptats com bàsquet, vela, hoquei, rugbi, vòlei, boccia, eslàlom, futbol. L’horari serà de 10.00 a 14.00 hores de pràctica d’activitats. L’esdeveniment forma part del programa Barcelona Esport Inclou, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i coorganitzat per l’Institut Barcelona Esports i la Federació Catalana d’Esports de persones amb Discapacitat Física.