Se substitueix la cita prèvia pel control d'accés a les Instal·lacions Esportives Municipals

Ciutat. Les noves mesures anunciades pel PROCICAT entren en vigor des del 14 de juny.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha anunciat canvis en les mesures orientades a contenir la propagació de la covid-19, que entren en funcionament a partir d’aquest dilluns 14 de juny, i que afecten i condicionen el sector esportiu de la ciutat de Barcelona.

Les principal novetat d’aquestes mesures dictades pel PROCICAT que afecten el sector esportiu és que ja no cal demanar cita per fer activitats a l’interior dels equipaments esportius de la ciutat. A partir d’avui dilluns s’aprova substituir la cita per un control d’accés i un registre que permeti la traçabilitat de contactes i controlar l’aforament, que continua sent del 70%. Tanmateix, es manté el nombre màxim d’assistents fins al 20%, en les competicions esportives a l’aire lliure amb un aforament autoritzat superior a 15.000 persones així com l’horari d’obertura al públic dels centres esportius que és fins a la 00.30 hores.

Aquestes novetats, fan que la situació del sector esportiu a Barcelona quedi de la següent manera:

– Horari d’obertura dels equipaments esportius, pavellons, gimnasos, i instal·lacions esportives fins a la 00.30 hores.
– Es permet l’obertura dels vestidors a gimnasos i centres esportius sempre que es garanteixi la distancia interpersonal de 2,5m2.
– Es mantenen obertes les instal·lacions i equipaments esportius a l’aire lliure i coberts, així com les piscines a l’aire lliure i cobertes, amb un 70% d’aforament.
– Es garanteix un control d’accés en forma de registre de persones que hi accedeixen.
– Queda prohibida la utilització d’equipaments esportius que no estiguin supervisats, incloent-hi pistes i camps d’esports públics a l’aire lliure.
– Represa de les competicions que donen accés a categories d’àmbit estatal.
– Represa de les competicions esportives federades.
– Es permet l’assistència de públic a competicions esportives amb capacitat menor a 15.000 persones, amb aforament màxim del 50% a l’aire lliure i un màxim de 3.000 persones, i del 50% en espais tancats, un màxim de 1.000 persones, ampliable a 3.000 persones sempre que es compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i es garanteixin les mesures de control d’aglomeracions.
– Les competicions esportives, que es desenvolupin en tot moment a l’aire lliure, en instal·lacions o equipaments que tinguin un aforament autoritzat superior a 15.000 persones, podran tenir un nombre màxim d’assistents del 20% de l’aforament, amb controls dels fluxos d’accés i sortida, banys i zones de restauració independents (no permeables entre si). Els organitzadors hauran d’agrupar els assistents en sectors separats de 3.000 persones com a màxim.
– Es permet la realització d’activitats físiques i esportives sense limitació territorial.
– S’equipara l’esport federat i els consells esportius. Podran entrenar amb més de 10 persones i participar en les competicions permeses.
– Es reprenen les activitats no reglades i d’esport escolar per a joves a partir de l’educació secundària sempre que mantinguin els grups de l’activitat lectiva.

 Què cal saber?

A continuació us deixem un seguit de puntualitzacions relacionades amb la pràctica esportiva durant aquest període. Vegeu-les:

– Instal·lacions esportives:

Les instal·lacions esportives podran romandre obertes al públic des de les 06.00 hores a la 00.30 hores. Com a excepció, podran romandre obertes les instal·lacions esportives que acullin els esportistes amb consideració de professionals o que participin en competicions professionalitzades, estatals i internacionals, així com els esportistes que tenen la qualificació d’Alt Nivell i/o d’Alt Rendiment.

– Ús de vestidors:

Es podrà fer ús dels vestidors de gimnasos i centres esportius, sempre que es garanteixi la distància interpersonal de 2,5 m² a l’espai de vestidors i dutxes, únicament pels usuaris i usuàries de l’equipament esportiu, gimnàs o piscina.

– Piscines cobertes:

Zones d’aigües o espais ludicotermals inclosos a la mateixa instal·lació hauran de romandre tancats.

– Pràctica esportiva a l’aire lliure (aclariment):

Per a la pràctica esportiva en instal·lacions descobertes no serà necessari l’ús de la mascareta i s’haurà de garantir el distanciament entre practicants. Per extensió, cal entendre que la pràctica d’activitat esportiva a l’aire lliure també comprèn aquelles activitats o pràctiques vinculades a l’activitat física (per exemple, senderisme), incloent-hi les nàutiques i les aèries.