Èxit de la Jean Bouin, una de les curses més mítiques de la ciutat

Aquest diumenge, més de 8.000 corredors i corredores han pogut tornar a sortir al carrer amb el 72è TICB de Cursa atlètica – Jean Bouin.

Aquest 28 de novembre, ha tornat a celebrar-se una de les proves d’asfalt més antigues del continent europeu, el 72è TICB de Cursa atlètica Jean Bouin. Malgrat les baixes temperatures i el vent gèlid, més de 8.000 atletes han sortit al carrer per recórrer el traçat de la cursa. Després d’una edició excepcional l’any passat a causa de la pandèmia, la prova ha recuperat aquest 2021 el seu format habitual garantint totes les mesures de seguretat.

Enguany, la cursa ha comptat amb dos circuits amb diferents distàncies. D’una banda, hi havia una prova de 10 quilòmetres oberta als corredors i les corredores populars, que també estava integrada al repte de la Challenge BCN10k. D’altra banda, hi havia un circuit de 5 quilòmetres, en què hi han pogut participar els i les atletes populars a partir dels 14 anys.

Totes dues proves han començat a les 8:30 hores des de l’avinguda Rius i Taulet. La cursa de 10 quilòmetres ha finalitzat al mateix lloc, i el recorregut de 5 quilòmetres ho ha fet a l’Arc de Triomf, l’emblemàtica meta de la prova des dels seus inicis. Els i les esportistes que han fet el circuit més curt han rebut un bitllet de metro gratuït per poder tornar a la sortida de Montjuïc, ofert per Mundo Deportivo i TMB.

 

Una cursa amb molta història

Nascuda l’any 1920 per iniciativa d’un grup de periodistes amants de l’atletisme, la Jean Bouin ja acumula més de mig milió d’atletes que han pres part al llarg de 97 edicions. Es tracta d’una de les primeres proves d’asfalt o ciutat del continent europeu i ha esdevingut, per mèrit propi, un clàssic de l’atletisme amateur i professional.