Parcs Esportius Urbans

Barcelona és una ciutat oberta a tots els esports i any rere any, els esports d'acció van agafant protagonisme i els adeptes a aquests esports, estan augmentant progressivament. Per aquest motiu, Barcelona ofereix, en l'espai públic diferents possibilitats per tal que els amants dels esports d'acció puguin gaudir de forma gratuïta d'espais adequats i especialment indicats per a aquesta pràctica. En aquest sentit, ja hi ha cinc Parcs Esportius Urbans repartits per la ciutat. Són els següents:

  • Parc Esportiu Urbà de Baró de Viver
  • Parc Esportiu Urbà de Via Favència
  • Parc Esportiu Urbà de la Mar Bella
  • Parc Esportiu Urbà Jardins Àurea Cuadrado
  • Parc Esportiu Urbà de la Marina

El Parc Esportiu Urbà de Baró de Viver està situat a la zona a tocar de la parada de metro del barri, a Sant Andreu. Es tracta d’una àrea d’uns 1.200 m² de superfície que inclou els diferents elements necessaris per practicar skate: dunes, plataformes i plans inclinats, bancades, volcans, baranes de rails rodons i angulars, gaps de diferents formes (euro gap, bank gap, sushi gap) rampes per saltar o lliscar, o cua d’iguana. És un parc polivalent i d’iniciació, és a dir, amb els elements de dificultat reduïda i per tant especialment pensat per als esportistes i les esportistes que s’estiguin iniciant en aquest esport.

El Parc Esportiu Urbà de Via Favència està situat a la Via Favència, 186A, a Nou Barris. Compta amb una zona patinable polivalent, per a la pràctica de l’skate i altres modalitats d’esports urbans. Incorpora elements propis de places urbanes com ara bancs, escales, grades, plans inclinats, tots ells adaptats per a la pràctica esportiva urbana. La superfície del parc supera els 2.200 m².

El Parc Esportiu Urbà de la Mar Bella està situat a l'Avinguda del Litoral, 106, a Sant Martí, i té una superfície de 2.985 m². La instal·lació és una zona patinable polivalent, amb diferents dificultats, i amb diferents àrees per a la pràctica de diverses modalitats de l’skate. També inclou d’elements de major alçada que afavoreixen la pràctica biker,  com són els funbox o les rampes.

El Parc Esportiu Urbà Jardins Àurea Cuadrado està situat al carrer del General Batet, 1, a les Corts. Té una extensió de 2.572 m² i incorpora elements propis de places urbanes com són bancs, escales, grades, plataformes, plans inclinats, etc., tots ells adaptats i concebuts no només per facilitar la pràctica d’aquests esports, sinó també per crear un espai públic de qualitat, obert i gaudit pels vianants que no practiquen aquests esports.

El Parc Esportiu Urbà de la Marina està situat a la plaça del Moviment Obrer, al barri de la Marina de Port, al districte de Sants-Montjuïc. Té uns 3.000 m² de superfície i zones per a tots els nivells. En el disseny del parc hi han participat entitats del teixit associatiu del barri de la Marina i del món del patinatge. És l'últim que s'ha estrenat, el setembre del 2019.

Llegir menys

skatepark