Premis

L'Institut Barcelona Esports reconeix els valors positius de l'esport i la tasca que han dut a terme a la capital catalana homes, dones, infants, joves, clubs, entitats i associacions. I la seva manera de fer-ho és mitjançant un seguit de guardons que volen lloar i fer visible les facetes vinculades a la pràctica esportiva que sumen, eduquen i ajuden a cohesionar més la ciutat.

En aquest sentit, durant l'any, se segueixen de ben a prop totes les iniciatives, programes i la tasca desenvolupada per totes les persones relacionades amb el món de l'esport. És per això que, mitjançant aquests reconeixements, es vol motivar i reconèixer tota la comunitat esportiva de la ciutat. A continuació us detallem quins són els diferents guardons relacionats amb l'esport que s'atorguen des de l'Ajuntament de Barcelona:

  • Premis "Dona i Esport"
  • Premis "Córrer per compromís"
  • Premis "Compta fins a tres"
  • Premis "La competició en +"

PREMIS "DONA I ESPORT"

Els premis Dona i Esport tenen per objectiu fer visible el paper de les dones en l'àmbit de l'esport a la vegada que en reconeixen el mèrit segons la seva trajectòria esportiva en competició o la consecució d'una fita esportiva. També es premia les entitats i mitjans de comunicació que hagin tingut un paper rellevant en el foment i la difusió de l'esport femení.

PREMIS "CÓRRER PER COMPROMÍS"

Els premis Córrer per Compromís tenen un caire doblement solidari ja que, per una banda, premien iniciatives i projectes esportius que fomenten la cohesió social i la integració de determinats col·lectius a través de l’esport i, d’una altra, perquè la seva quantia surt de la recaptació obtinguda amb las inscripcions de la Cursa de la Mercè, la eDreams Mitjà Marató i la Zurich Marató de Barcelona de l’any anterior, fent que l’esperit de superació dels seus participants repercuteixi directament en el benestar d’altres persones.

PREMIS "COMPTA FINS A TRES"

Els premis "Compta fins a tres" se celebren des de fa més de quinze anys en el marc de la campanya de promoció dels valors educatius a través de l'esport.

Els premis estableixen quatre modalitats: els individuals, els col·lectius, el premi institucional i el premi especial “Josep Sardà”.

PREMIS "LA COMPETICIÓ EN +"

Aquest premi reconeix el rendiment dels alumnes en proves de biatló, triatló i làser run, i els valors en l'esport.

D'una banda, es premia l'alumnat més ben classificat de les tres proves i, d'altra banda, els nens i les nenes que han dut a terme alguna acció de solidaritat, superació i esforç i constància.

En el cas del candidat al Premi per la Solidaritat, és l'alumne que hagi fet alguna acció d'ajuda a algun company digne de ser esmentada; en el Premi per la Superació, és alumne amb alguna discapacitat que hagi aconseguit fer la prova, i, per acabar, en el cas del Premi per l'Esforç i la Constància, l'alumne que tot i que no hagi aconseguit un resultat de la prova gaire bo, es considera que ha fet un esforç especial i digne de ser anomenat.

Els guardons s'emmarquen en el programa d'esport en horari lectiu "L'escola fa esport a la ciutat".

Llegir menys