Barcelona, reelegida membre del Comitè Executiu de la Xarxa de Ciutats Olímpiques

La Xarxa de Ciutats Olímpiques és una organització que vol facilitar i qualificar un diàleg continu entre les ciutats amfitriones dels Jocs Olímpics passats i futurs.

Aquest 25 de novembre, la ciutat de Barcelona ha estat reelegida membre del Comitè Executiu de la Xarxa de Ciutats Olímpiques en la reunió anual que l’entitat ha celebrat a la ciutat de Lillehammer, Noruega. El regidor d’Esports, David Escudé, posa en valor el fet que Barcelona formi part del Consell Executiu d’aquesta organització.

 

Xarxa de Ciutats Olímpiques

La missió de la Xarxa de Ciutats Olímpiques és facilitar i qualificar un diàleg continu entre les ciutats amfitriones dels Jocs Olímpics, passats i futurs, amb l’objectiu de garantir l’impacte positiu dels Jocs i compartir el resultat d’aquest diàleg amb ciutats de tot el món. Actualment, la Xarxa de Ciutats Olímpiques està formada per 43 ciutats.

A través d’una col·laboració activa amb el Comitè Olímpic Internacional (COI), la Xarxa contribueix a fer un inventari de les iniciatives d’activació heretades i ajuda a les ciutats a aprofitar plenament la seva singularitat com a Ciutat Olímpica.

A més, la Xarxa de Ciutats Olímpiques juga un paper clau en la promoció de l’esport per a tothom a través del diàleg i l’intercanvi d’experiències que es generen entre ciutats . L’objectiu és cohesionar la societat a través de la promoció de l’esport, per construir una comunitat més saludable, amb valors sòlids, oberta als altres, i orgullosa dels seus talents i de la seva identitat.