Karoline Bjerkeli intentarà batre el rècord continental de 5K a la Cursa dels Nassos

L’atleta noruega confirma la seva participació el pròxim 31 de desembre a la popular cursa de Cap d’Any barcelonina.

La campiona continental de camp a través i 5a posició als 5.000 metres dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, Karoline Bjerkeli, intentarà superar en la frenètica Cursa dels Nassos 2022 el rècord europeu de 5 quilòmetres de Sifan Hassan, establert actualment en 14:44. Així, la corredora se suma al trident noruec format pels germans Ingebrigsten convertint-se en la quarta participant confirmada d’aquesta edició.

Bjerkeli ostenta una marca personal de 15:00 en la modalitat. Això no obstant, la Cursa dels Nassos està formada per un dels circuits urbans més ràpids, plans i lleugers de tot el món, un fet que podria facilitar que l’atleta superés la marca de Hassan.

A més de les fites esmentades, Karoline Bjerkeli és una de les corredores més versàtils de la història de l’atletisme europeu: pot desenvolupar-se amb solvència entre el 1500 metres i la mitja marató, passant pels 3000 metres d’obstacles i camp a través. A més, des del 2015 ha pujat al podi en totes les edicions de l’Europeu de cross i ha estat guardonada amb una medalla d’or, una de plata i quatre de bronze.

Més informació