La Volta a Catalunya presenta un recorregut d’altura

Avui, 1 de febrer, s’ha presentat el recorregut de la 102a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 20 a 26 de març amb tres etapes de muntanya de duresa inèdita.

La prova, consolidada en la màxima categoria mundial del ciclisme, l’UCI World Tour, i tercera més antiga del món després del Tour de França i el Giro d’Itàlia; reunirà els vint-i-cinc millors equips del món en un total de set etapes que uniran Sant Feliu de Guínxols amb Barcelona. Enguany i per primera vegada des del 2001, la Volta comptarà amb tres arribades en altura: Vallter, La Molina i Lo Port, i presenta un recorregut de 25 ports puntuables amb un final explosiu al Circuit de Montjuïc.

Sant Feliu de Guínxols tornarà a ser per segon any consecutiu el punt d’inici de la competició, amb una etapa d’anada i tornada de 164,6 quilòmetres que arriba amb quatre ports. Mataró serà el punt d’inici de la primera etapa d’alta muntanya, que unirà la capital del maresme amb Vallter amb un recorregut de 165,4 quilòmetres. Per sisena vegada, el Coll de Coubet, de 1a categoria, sumarà exigència abans de l’arribada en altura a l’estació d’esquí ripollenca.

La tercera jornada, amb 180,6 quilòmetres, també serà una prova de muntanya. Sortirà d’Olost, inèdita fins ara, i arribarà a La Molina després d’haver superat les pujades prèvies al Coll de Coubet (1a categoria) i el Coll de la Creueta (un dels tres ports de categoria especial del recorregut) que enguany ajudaran a fer selecció. Per altra banda, la quarta serà la jornada més llarga i una gran oportunitat per fer esprint i cobrirà una distància de 188,2 quilòmetres entre Llívia i Sabadell.

El punt més excepcional es presenta a la cinquena etapa. Serà la tercera arribada en altura de l’edició i recorrerà les quatre comarques de les Terres de l’Ebre, sortint des de Tortosa i arribant a Lo Port. Martorell i Molins de Rei seran els escenaris de la sisena jornada, dues poblacions del Baix Llobregat que després de dècades tornen a la Volta amb un circuit de 177 quilòmetres que portarà als ciclistes per terrenys trencacames pel centre de Catalunya, arribant fins a territori lleidatà.

Barcelona serà la gran protagonista de la setena i última etapa. Cobrirà una distància de 142 quilòmetres i, com a novetat, enguany incorporarà l’Alt de Begues (2a categoria) abans de tornar al circuit final a Montjuïc, el punt àlgid on cada any la ciutadania es reuneix per gaudir d’un espectacle de primer nivell ple d’emocions.

Quant a la participació, el llistat d’atletes d’elit que participaran en la Volta a Catalunya 2023 està encapçalat pel vigent campió del món, Remco Evevepoel (Soudal Quick-Step); seguit pel triple vencedor de La Vuelta, Primoz Roglic (Jumbo-Visma); i el guanyador del Tour de França i el Giro d’Itàlia, Egan Bernal (Ineos Grenadiers).

Més informació