Per un 2023 amb nous reptes

Gairebé ha passat un mes des que va començar el 2023, això no obstant, un any nou porta de la mà nous propòsits i objectius per assolir i d’entre ells, un dels més recurrents és la pràctica de més esport.

Tot i que el 66,4% de la població barcelonina practica algun tipus d’esport o d’activitat física, cada inici d’any els hàbits saludables encapçalen el llistat de nous propòsits, reptes i somnis de la ciutadania. Moltes vegades, no es tracta únicament de fer esport, sinó de millorar els hàbits per fer-ne amb una major regularitat, progressió o intensitat.

En aquest sentit, marcar-se un repte personal amb una data, un esdeveniment concret o una cursa pot ajudar a mantenir i incrementar la motivació necessària per superar-lo, així com millorar la planificació personal i la creació d’hàbits.

Hi ha persones que no poden disposar del temps necessari per desplaçar-se a algun Centre Esportiu Municipal o no poden adaptar el seu horari al dels equipaments, però moltes vegades és possible trobar una solució per fer més esport si s’observa des d’altres perspectives. Córrer acostuma a ser una de les pràctiques més accessibles i fàcils de dur a terme perquè, d’entre altres, no requereix un gran equipament al qual desplaçar-se ni tampoc, en general, d’instal·lacions massa sofisticades.

Barcelona, d’aquesta forma, és una ciutat que gaudeix i posa a disposició de qui ho vulgui un gran i variat ventall de curses populars, d’entre les quals, la Cursa de la Mercè és una de les més conegudes.

A gairebé 8 mesos de la seva pròxima celebració, la data encara no està determinada, però s’acostuma a organitzar alguns dies abans de la Festa Major. Per tant, encara queda molt de temps fins a finals de setembre per establir un calendari d’entrenament i començar amb la preparació. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, disposa d’una desena de circuits esportius d’accés lliure per córrer distribuïts per diversos districtes de la ciutat.

Aquests poden anar des de distàncies de 700 metres, del Circuit Parc del Clot, fins al més llarg, de 3.530 metres, del Circuit Diagonal-Cervantes, que cobreix un ample tram de l’artèria vertebradora de Barcelona. Entremig, hi ha una diversitat de recorreguts suggerits molt notables, des de circuits més urbans -com els anteriors, fins d’altres que compten amb unes característiques més o menys similars o alguns més singulars i atractius com l’ubicat al Passeig Marítim (de 1.500 metres) o el del Castell de Montjuïc (1992 metres) i que dona la volta a aquest històric espai de la ciutat i continua pel parc.