L’entrega del 14è Premi Dona i Esport, al detall

L'Ajuntament de Barcelona ha reconegut la trajectòria de les dones esportistes o promotores de l’esport, amb motiu de la seva activitat personal i professional a la ciutat.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports, ha celebrat aquest 1 de desembre, al Saló de Cent, el lliurament del 14è Premi Dona i Esport. Enguany, l’entrega s’ha pogut seguir de manera virtual pel web d’Esports.

El premi ha constat de quatre categories, adreçades a distingir la dedicació i la trajectòria de dones esportistes, col·lectius i entitats esportives. Aquestes han estat les següents:

Premi Mireia Tapiador a la Promoció de l’Esport, dirigit a les dones que han destacat en la seva tasca de difusió i promoció de l’esport.
Premi a la Dona Esportista, que distingeix la tasca social a favor de l’esport femení, la dedicació i els mèrits esportius.
Premi al Mitjà de Comunicació, que reconeix les persones o els mitjans que han destacat per la tasca de promoció i difusió de fets, activitats i èxits relacionats amb les dones i l’esport.
Premi al Club Esportiu, que té la finalitat de reconèixer  l’entitat esportiva de Barcelona que ha destacat per la seva tasca de promoció de l’esport femení, segons la seva trajectòria o per la consecució d’una fita esportiva en l’àmbit de l’esport femení durant l’any anterior.

La finalitat del certamen ha estat fer visible la tasca de dones unides per la seva passió i dedicació a l’activitat física i l’esport, però també obrir un nou camí a la difusió i al coneixement d’històries i reflexions sobre el paper de la dona en el món de l’esport, per tal de contribuir a una presència paritària en totes les franges d’edat i en tots els àmbits de l’activitat física i esportiva.

Guanyadores del XIV Premi Dona i Esport

Les guanyadores d’aquesta edició del  Premi Dona i Esport han estat les següents:

– Premi Mireia Tapiador a la Promoció de l’Esport: Hortènsia Graupera Monar
– Premi Mireia Tapiador a la Promoció de l’Esport – Menció Especial pòstuma: Emma Roca Rodríguez
– Premi a la Dona Esportista: Laia Sanz Pla-Giribert
– Premi al Mitjà de Comunicació: Projecte MediaSport Jove – AE Ciutat Vella
– Premi al Club Esportiu: Associació Esportiva Nou Barris