Comença Fabra i Coats, un espai obert al barri. Procés participatiu d’urbanització

Des del Districte de Sant Andreu i l’ICUB s’ha decidit impulsar un procés participatiu per definir les característiques de la urbanització del recinte de la Fabra i Coats i els seus futurs usos. El procés s’inicia l’octubre de 2018 i es desenvoluparà en diverses fases fins el març de 2019.  Des de L’ordit hem dissenyat i portarem a terme aquest procés com part del grup impulsor i de coordinació format per el districte, l’ICUB, i el recinte de Fic. Si voleu saber més del procés al Decidim.

Tal com expliquen en aquesta web:

El procés participatiu d’urbanització dels espais públics de la Fabra i Coats és l’eina que ha de permetre redactar un pla funcional per aquests espais i pautar la licitació de l’avantprojecte d’urbanització del recinte que es realitzarà a partir de finals de març del 2019. El procés participatiu té com a objectiu principal posar en relació les necessitats i els usos que pretén el veïnat de Sant Andreu envers el recinte de la Fabra i Coats, les persones, entitats, institucions i programes que l’habiten quotidianament així com els futurs usuaris i veïns dels esdeveniments, equipaments i vivendes que s’hi emplacin.

Per tal de enllestir aquest procés es hem decidit reforçar aliances amb el territori, obrir diversos espais de treball i  treballar amb metodologies de art, cultura i territori. D’ aquesta manera,proposaren tallers i espais deliberatives oberts (sobre espai vivible, espaies més inclusius i memòries futures); espais de tallers i iniciatives amb diversos col·lectius i entitats que habiten o fan servir el recinte de Fabra i Coats des de mirades plurals i diferents  així com altres grups del territori per exemple amb grups feministes, educatius, de diversitats, etc…; finalment es desenvoluparan punts d’informació i dinamització al carrer, tot conjuntament amb el treball de participació de l’eina Decidim per tal de obrir diverses formes de participar-hi, de crear coneixements i poder articular una gran diversitat de mirades.