Obrir Fabra i Coats: tallers comunitaris amb el territori (novembre i desembre ) II

En els mesos de novembre i desembre l’equip de L’Ordit ha acompanyat diversos processos de recerca col·lectiva per a compartir vivències, coneixements i necessitats entorn a l’espai exterior del recinte de Fabra i Coats en el marc del procés participatiu Fabra i Coats, un espai obert al barri. En les properes setmanes redactarem un resum d’aquestes conclusions per a que les mirades i preocupacions de les diverses entitats, comunitats i persones que hi han participat estiguin presents en el projecte urbanístic.  

En els  processos col·lectius que vam acompanyar en les darreres setmanes abans de nadal s’ha recercat entorn a les  implicacions de recorrer el recinte de la Fabra i Coats a partir d’un joc de rol nocturn del col·lectiu Assata i la instal·lació de llum i so col·lectiu de tècniques de l’espectacle del Bidó. La intervenció va fer-se el dia 10 de desembre a la zona nord oest del recinte després d’un itinerari amb aquests col·lectius i diverses trobades per dissenyar conjuntament la proposta les setmanes anteriors.

També  es van realitzar trobades amb els Amics de la Fabra,  l’Associació Pont del Dragó i dos itineraris amb grups classe del CNL de Sant Andreu per indagar sobre els patrimonis comunitaris i les possibilitats d’accés i relació que possibilita l’espai de la Fabra i Coats avui. Aquesta línia de recerca ha finalitzat amb el taller “Històries i moviments”  realitzat a la Fàbrica de Creació proposat per Lo relacional en el qual s’han investigat formes comunitàries de trobar-se i intercanviar en el recinte des de la coreografia i el gest.