Durant la jornada del 17 de juny vam convocar la primera de les trobades d’autoformació de la FiC amb el títol “Creació, espai públic i territori”. L’apertura d’aquesta línia d’aprenentatge compartit entre residents de la FIC, obert a tothom, va encetar el seu cicle pensant quines són les estratègies i maneres de fer dels equipaments culturals quan posen els seus recursos per a transformar l’espai públic i per a alimentar ecosistemes territorials a partir d’intervencions als carrers i places.  

La conversa es va anar activant en diferents moments per intercanviar perspectives, estratègies, experiències concretes i dubtes entorn a la relació entre equipaments culturals, espai públic i territoris.  

Vam obrir el matí presentant algunes iniciatives dels residents de la FiC com són “Art i Part: Eixam i Rauxa”, “Mecàniques”, “Mobiliari de l’Harmonia”, “Zona Gamer” o “Nexes”.  En la segona estona del matí hem posat en comú valoracions entorn al procés participatiu “Fabra i Coats un espai obert al barri”; el marc de recerca i acció a través del que el programa de L’Ordit ha començat a teixir col·laboracions amb les entitats i equipaments del recinte de la FiC durant el 2018. 

Després de dinar plegats la tarda va amb les aportacions de l’Ateneu Harmonia,  l’Escocesa amb  l’Ateneu de Nou Barris, el programa de cultura del Pla de Barris i l’experiència de Vulnus al Graner.  Amb ells s’han abordat diferents trajectòries i punts de vista sobre la Xarxa de Fàbriques de Creació i els Comuns Urbans: de la mirada estratègica les experiències concretes de creació i gestió comunitària.