Nova Primera Pedra

A l’actual etapa de Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació inaugurada, el 15 de febrer del 2020, amb l’alumnat dels centres educatius Martí Pous i La Sagrera itinerant entre el Canòdrom i el Centre d’Art, ara, durant les darreres setmanes de maig reprenem aquesta, per continuar recercant al voltant de pedres i apropiacions i processos, en l’art i en l’educació, a partir de La Nova Pedra proposada en l’exposició de Jordi Mitjà.

En aquests dies en que comencem a poder sortir de les nostres cases i trobar-nos, la proposta que reiniciem amb els dos instituts, durà endavant una part a distància amb les pantalles i dispositius digitals que hem emprat per aprendre i treballar de març, ençà i una trobada, ja a Fabra i Coats, al setembre entre ambdós centres per compartir el procés d’aquests mesos.

El procés torna a iniciar marxa amb una trobada entre les professores i treballadores culturals implicades, que es posarà en comú a finals de curs amb la intenció de mantenir rodada la col·laboració precedent i poder-la aterrar i assentar a inicis del curs 2020-21. Entre aquestes reunions digitals, el grup classe de segon d’ESO que recerca sobre fotografia farà tres sessions amb nosaltres per conèixer la proposta de l’alumnat que va estar implicat al febrer. També abordarà preguntes entorn a l’art contemporani i la instal·lació d’en Jordi Mitjà, així com el marc d’aprenentatge que comparteixen els estudiants en aquests dies i els seu procés de treball i creació en relació a la proposta. El vincle amb les estudiants de l’Institut Martí Pous es farà a final de curs, compartint el que es publiqui virtualment amb l’alumnat d’aquest altre centre, i posteriorment posant en comú les indagacions i les imatges que s’hagin realitzat al llarg d’aquesta indagació.

Procés Nova Primera Pedra, de maig a setembre de 2020.  Amb l’IES La Sagrera i l’IES Martí Pous i l’acompanyament de Transductores, de L’Ordit, el programa de cultura, educació i territori de Fabra i Coats: Centre d’Art i Fàbrica de Creació.