2014: Acció ciutadana per a la millora de les polítiques familiars

A l'acte van participar investigadors d'Eurofound i responsables de Coface que van revisar les propostes dels partits polítics i també la confiança dels ciutadans en les institucions europees.

Coface ha estat la organització impulsora de la declaració de 2014 com a any Europeu de la Conciliació de Treball i Família, i durant l'any aniran organitzant a diferents ciutat europees conferencies i fòrums per debatre sobre la conciliació dels temps i la innovació social.

Entre d'altres va participar a la jornada Daphne Nathalie Ahrendt, investigadora del Departament de Qualitat de vida d'Eurofound, que va destacar que la confiança dels europeus en els òrgans de govern s'ha reduït del 57 al 31% des de 2007 fins a l'actualitat, i al mateix temps va incidir en la gran influència que les institucions europees tenen en la vida dels ciutadans de la Unió, per aquest motiu la seva recomanació és informar-se bé dels programes dels diferents grups polítics i votar a les properes eleccions de maig.

Coface ha realitzat un seguiment dels programes dels grups parlamentaris i amb les seves respostes han elaborat un document que recull les propostes electorals sobre temes com treball juvenil; conciliació; discapacitat, malaltia i cuidadors familiars; habitatge; energia; famílies migrants i transnacionals i inclusió financera de les famílies. La publicació #FamiliesVote 2014 es va presentar a l'acte celebrat a Berlín, que va tancar amb un debat entre els participants i els assistents.