Avis i àvies comparteixen les seves experiències i necessitats en la cura de néts amb discapacitat

Aquest dimecres dia 1 d'Octubre, avis i àvies que cuiden dels seus néts amb discapacitat han compartit les seves experiències en el marc d’una jornada organitzada per Nexe Fundació. Els participants han treballat en grups per tal de compartir el seu dia a dia, les seves necessitats i els seus dubtes amb l’objectiu d’arribar a conclusions comunes sobre com conèixer i relacionar-se amb els néts amb discapacitat, com ajudar els pares i els germans d’aquests néts i com cuidar d’un mateix per poder cuidar la família.

En aquest sentit, els avis i àvies reunits aquest matí han subratllat la necessitat de viure el present i gaudir de cada moment en família. Paral·lelament s’ha destacat la importància del coneixement de la discapacitat per part de la societat i sobretot dels més petits a les escoles, que facilitaran així el dia a dia per exemple als germans d’aquests nens amb discapacitat.

Entre les conclusions de la jornada s’han remarcat també el paper de suport en temps i diners que faciliten els avis a la família. Finalment, els avis participants també han reflexionat sobre la importància de cuidar-se ells mateixos reservant-se temps per gaudir dels seus propis moments d’oci.

Les idees que han sorgit aquest matí a la jornada de Nexe Fundació s’inclouran en les conclusions generals de les activitats que realitzades a Barcelona amb motiu de l’Any Internacional de la família que promou enguany l’Ajuntament de Barcelona sumant-se a la commemoració de les Nacions Unides.

Així ho ha destacat a la clausura de la jornada Irma Rognoni, regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona, que ha volgut agrair la “resiliencia” dels avis que cuiden de la seva família. Rognoni ha tancat la seva intervenció destacant les paraules de Helen Keller, activista, escriptora i professora nord-americana sordcega: “allò millor i més bonic d’aquesta vida no es pot veure ni tocar, s’ha de sentir amb el cor”.