Família, tothom a taula! Una festa per celebrar el Dia internacional de la Família en família

En el marc de la celebració de l'Any Internacional de la Família, l'Ajuntament de Barcelona vol celebrar el Dia Internacional de la Família que cada any es commemora el 15 de maig segons la recomanació de l'Assemblea General de les Nacions Unides, i aleshores, destacar els valors que l'Any vol visibiltzar, i que vol celebrar a la festa, com són el diàleg, la cooperació, la coresponsabilitat, la solidaritat, l'aprenentatge, la cura i la solidaritat. Tot un seguit d'activitats i dinamitzacions per tal que les famílies puguin gaudir d'una festa dissenyada especialment per elles.

A partir de les 12 h del matí i fins a les 18 h del vespre el Parc de la Ciutadella s'omplirà d'activitats adreçades a la família, amb la celebració d'un gran dinar col·lectiu. La festa és una crida a totes les famílies de la ciutat a participar amb el dinar que vulguin portar de casa seva, i a compartir una gran taula de 160 metres que es posarà al llarg del passatge central del Parc.

Durant tota la jornada hi haurà petits espectacles de màgia, clown, titelles, animacions, teatre sensorial pensat especialment per a persones amb discapacitat, conta contes i música. Pels més moguts hi haurà l'espai de "Fem Salut" per jugar en família; i a més, espais de jocs de taula, lectura i relaxació. A les 12 h pels que es volen bellugar hi haurà una classe de Ioga en família a càrrec de Yoguitos (tots els interessats han de portar la seva màrfega).

A les 14 h serà el moment de seure a taula, i acompanyant el dinar que les famílies hagin portat de casa seva, l'organització oferirà fruita i beguda.Un altre moment important de la jornada serà l'entrega d'obsequis sorpresa a les famílies amb la persona més jove, amb la persona més gran, a la més nombrosa i a la més extensa (avis, cosins, etc..). A les 17 hi haurà l'actuació musical de l'Orquestra Veus i músics per la integració, un projecte amb 60 infants i joves de diferents nacionalitats que facilita el seu accés a la pràctica musical. Un projecte molt premiat i reconegut en l'àmbit nacional i internacional, que ha rebut entre altres el Premi "Nou Barris 2012" i el Premi "UNESCO Federico Mayor Zaragoza 2012".

Aquesta jornada s'ha dut a terme amb la col·laboració de: Institut de Cultura de Barcelona, Biblioteques de Barcelona, Fundació Pere Tarrés, Educa, Devir, Yoguitos, Nestle, Mercabarna i Caprabo. I la participació de: Marinva, Viu el Teatre, Trastero de las Artes, i el Projecte Orquestra Veus i músics per la integració.

Esteu tots convidats i recordeu que totes les activitats estan adaptades per a persones amb discapacitat!!!

Família, Tothom a taula!