La Fundació Jaume Bofill compromesa amb la funció educadora de les famílies

La Fundació Jaume Bofill té com a focus principal d'actuació el conjunt d'activitats, actituds i problemes que hi ha al voltant de l'educació i el seu context social. Dins d'aquest marc, les famílies i la seva funció educadora son un dels seus eixos centrals; identificant i difonent aquelles pràctiques, polítiques i dinàmiques que promouen la coresponsabilitat educadora entre les famílies, l'escola i les altres institucions educatives

El projecte "Famílies amb veu" és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill promoguda conjuntament per les principals federacions d'AMPA de Catalunya i amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu de millorar la qualitat democràtica de l'educació.

Una de les activitats que promou la fundació per aquest pròxim d'abril és el debat "Quins pares entren a l'escola i quins es queden a la porta? Diferents tipus de famílies, diferents tipus de participació" que es realitzarà al Palau Macaya de l'Obra Social "la Caixa" a les 18: 30 h amb accés lliure i gratuït. On a més es presentarà l'informe breu "Com participem mares i pares a l'escola? Diversitat familiar i d'implicació en educació", el tercer del projecte "Famílies amb veu" i que es va realitzar a partir d'una enquesta representativa a 1.500 mares i pares de tota Catalunya.

Després al maig, "Famílies amb veu" organitza el primer Fòrum de les Famílies de Catalunya amb el propòsit de visibilitzar la veu, la feina i el valor de les famílies en la vida escolar. La trobada serà el dissabte 24 de maig a l'Institut del Teatre de Barcelona de 9:30 a 14 h.