El valor d’una gran família

Més de sis-centes persones dinen plegades per celebrar el Dia Internacional de la Família, en una jornada que ha omplert el parc de la Ciutadella d’activitats. És l’acte central de l’Any Internacional de la Família, que durant el 2014 emmarca centenars d’iniciatives per tota la ciutat.

Vídeo ‘Dia Internacional de la Família’

El passatge central del parc de la Ciutadella s’ha convertit, aquest diumenge, en un mogut punt de trobada de totes les famílies que han decidit celebrar el Dia Internacional de la Família. Amb el lema “Família, tothom a taula”, més de dues-centes persones han compartit una taula de 160 metres, emulant una de les escenes més característiques d’una llar. De fet, és al voltant d’una taula on es materialitza la unió i els valors familiars.

Així ho ha assegurat la Judit Medina, que asseverava: “Compartir un àpat és educar, ensenyar hàbits, que aprenguin a estar junts en família i també és una mica d’amor.” En aquest sentit, la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha afirmat: “El que vivim en família ho transmetem després, per això volem celebrar els valors que té la família, de gaudir de les relacions intergeneracionals, de la cooperació, de l’educació, de la coresponsabilitat.”

Des del migdia, s’han estat esdevenint múltiples espectacles dissenyats especialment per a tota la família, com ara màgia, clown, titelles o contacontes. “Està molt bé que es fomentin activitats per a pares i fills, que donin importància al nucli familiar, que és en el que es basa la societat”, ha comentat la Maria Lluïsa Masiques, que anava acompanyada també dels seus nebots.

Entre els espectacles, n’hi havia uns de ben especials, els que han dut a terme els nens i les nenes que formen part de Veus i Música per la Integració. Aquesta iniciativa fa deu anys que treballa la diversitat a través de la música i, tal com ha explicat el seu director, Pablo González, “és un projecte familiar”. “No és una escola de música, sinó un espai on els nens tenen l’oportunitat de practicar música i, el més important, de conviure”, continuava González.

Però a més d’entreteniment, també hi ha hagut lloc per fomentar els hàbits de vida saludables entre els més petits. A l’espai Fem Salut, els infants han jugat mentre aprenien quina era la millor freqüència de consum dels diversos tipus d’aliments i, en una altra ubicació, els qui ho han volgut han pogut gaudir d’una classe de ioga en família.

Les activitats entorn de l’Any Internacional de la Família són moltes i molt variades. Les trobareu totes al seu portal i a Guia Barcelona.

El valor d'una gran família

Parella amb nen petit dinant