XXIX Edició del Premi 8 de març Maria Aurèlia Capmany

L’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports ha obert la XXIXa convocatòria del Premi 8 de marc Maria Aurèlia Capmany amb l'objectiu de promoure la igualtat salarial entre dones i homes. El premi porta el nom de l’escriptora i activista cultural barcelonina que va dedicar gran part de la seva obra a tractar el tema de la situació de la dona i diversos aspectes de la cultura i de la societat catalana.

La superació de la discriminació salarial vers les dones es una de les qüestions més urgents per assolir la igualtat real i efectiva entre dones i homes. Una discriminació que es pot percebre clarament amb la diferencia percentual entre el salari mitjà de dones si homes en el mercat de treball, i que s'ha denominant escletxa salarial, i que no s'explica ni per la temporalitat, ni per la dedicació parcial ni per cap altre motiu que no sigui el gènere.

La present convocatòria consta de dos premis:

• Un premi de 15.000 euros al millor projecte que tingui com a finalitat promoure la igualtat salarial segons la decisió del jurat.
• Un premi de 1.000 euros al millor projecte que tingui com a finalitat promoure la igualtat salarial, segons la decisió del públic assistent a l’acte de lliurament del premi.

A la convocatòria es pot presentar qualsevol grup, entitat o persona de la ciutat de Barcelona. El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el dia 7 de febrer de 2015. Les bases es poden consultar a l’enllaç de la dreta.

El veredicte del jurat es donarà a conèixer en el decurs d’un acte públic que se celebrarà el dia 5 de març de 2015 a les 18 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Els projectes acceptats seran exposats públicament el dia de l’acte de lliurament, per tal que puguin optar al premi que atorga el públic assistent. El resum dels projectes estarà disponible per internet a www.bcn.cat/dona i presencialment al Centre per a la Igualtat i Recursos per a les Dones (CIRD) amb anterioritat, per tal de facilitar el vot popular durant l’acte de lliurament.

 

Imatge de la XXIX edició del Premi 8 de març Maria Aurèlia Capmany 2015