Biennal Ciutat i Ciència

Enrere

Altres

Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

El segle XXI se’ns presenta ple d’interrogants i incerteses, i cada cop més, necessitem incorporar la ciència en el debat ciutadà sobre com encarar aquest canvi d’època que vivim. La pandèmia de covid-19, ha constatat la importància de la ciència a l’hora de trobar solucions i un clar cas d’èxit ha estat l’obtenció d’una vacuna en temps rècord. Tanmateix, l’actual crisi sanitària és una més de les grans qüestions que com a societat ens cal abordar, com ara l’emergència climàtica, el dret a la salut i l’alimentació, l’envelliment digne, la igualtat, la consciència i el nostre lloc a l’univers.Davant de tots aquests reptes, la ciència guanya rellevància en les nostres vides. Tant és així que la ciutadania, les arts i les humanitats cada cop juguen un paper més destacat en trobar respostes i generar nou coneixement. Un coneixement que volem obert i a l’abast de tothom, però que avança més de pressa que la capacitat de comprendre on són els seus límits ètics, socials, metodològics.

Barcelona és l’escenari ideal per dur a terme aquest necessari debat. És una ciutat de ciència capdavantera i participativa. Un dels pols científics d’Europa. Una ciutat que enguany atrau la mirada internacional en ser la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible.

La Biennal Ciutat i Ciència vol ser doncs l’espai on reflexionar sobre el coneixement i debatre les potencialitats i els límits des de diversos punts de vista: els avenços que estan marcant el futur, les seves implicacions ètiques, l’estret vincle de la ciència amb l’art, la sociologia i la política, la igualtat de gènere, de drets i oportunitats, i la sostenibilitat del planeta. Un debat apassionant on tu tens molt a dir.

Apropa't a la ciència i fes-la teva !


Diferents espais de la ciutat

Població:
Barcelona
On
Diferents espais de la ciutat
Quan
Des de 08/06/2021 al 13/06/2021