Espectacle “Idiota”, de Marlene Monteiro Freitas

Enrere

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu d'Art Contemporani de Barcelona.
Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.
Es venen les entrades a:
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

Pareu atenció a aquesta artista resident a Lisboa i originària de Cap Verd, perquè és una de les creadores més personals que ha donat l’escena europea dels últims anys, autora d’uns espectacles basats en la dansa però sovint a mig a camí de la performance. Al Grec Festival de Barcelona porta una peça de caràcter íntim interpretada per ella mateixa, una creació encarregada per una institució de Cap Verd, que li va demanar una obra inspirada en les pintures de l’artista del país Alex da Silva (1974-2019). Amb aquest referent visual, ella ha creat una coreografia que transcorre dins la capsa de la famosa Pandora. Aquesta figura de la primera dona segons la mitologia grega porta el desastre a la humanitat. Ho fa en obrir una famosa caixa plena d’aquells mals que són responsables directes que homes i dones emmalaltim i morim. Però Pandora no només allibera pestes i desgràcies, sinó que, amb la mort, allibera el naixement i, per tant, també porta al món la fertilitat. Un personatge, anomenat Idiota, s’escola dins la capsa per tal d’espiar l’Esperança i aquesta, amb l’ajuda de l’Agitació, el llançarà contra les parets i el reptarà a trobar una sortida entre finestres convertides en miralls i una porta que conté el seu autoretrat...

Una coproducció del Grec 2022 festival de Barcelona, el CNAD – Centro Nacional de Arte, Artesanato e Design (Mindelo, Cap Verd); Festival d’Automne (París); Kunstenfestivaldesarts (Brussel·les); Wiener Festwochen (Viena).

Creació i interpretació: Marlene Monteiro Freitas Ajudant de coreografia: Hsin-Yi Hsiang Espai: Marlene Monteiro Freitas, Miguel Figueira, Yannick Fouassier Il·luminació: Yannick Fouassier So: Rui Antunes Vestuari: Marlene Monteiro Freitas, Marisa Escaleira Producció: P.OR.K (Sandra Azevedo, Soraia Gonçalves - Lisboa) Difusió: Key Performance (Estocolm) Il·lustració: Marlene Monteiro Freitas.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Plaça dels Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Des de 08/07/2022 al 09/07/2022

Phone number

Tel.:
934813368
Tel.:
934120810
Tel.:
934121270
Tel.:
934121413
Fax:
934124602