Ruta teatralitzada pel comerç antic 'Viatge a la botiga de l'àvia'

Enrere

Horaris

T’expliquem com era el comerç del 1900 a la Carretera de Sants i Creu Coberta.

El carrer de la Creu Coberta és el carrer principal del barri d’Hostafrancs, que ressegueix l’antiga carretera Reial, i que ja abans ocupava un dels ramals de la Via Augusta romana. El territori que avui ocupa Hostafrancs, era travessat per camins diversos que comunicaven la ciutat amb les vies del Llobregat i la costa, rutes transitades des de temps immemorials.

El nom del barri té el seu origen en el nom de l’hostal que va construir Joan Corrades i Bosch a mitjans del segle XIX, qui comprà el terreny el 1840 i hi donà el nom del poble d’on era originari, Hostafrancs de Sió, a la Segarra.

Durant aquesta ruta viatjarem al passat, recuperarem els sabors i les olors que envoltaven la Creu Coberta i la Carretera de Sants just abans de l’Exposició Universal de 1929.

Com a clients de les millors botigues del món, agafarem el cistell, saludarem la pastissera, el quiosquer, el joier, la venedora de pollets, l’inventor de les ulleres subaquàtiques graduades… i el terrissaire! Ens deixarem guiar per un univers únic, commovedor i singular.

Recuperem la memòria i el passat dels nostres barris!

Una visita especialment pensada per a públic familiar.


Lloc de sortida: Creu Coberta Meeting Point

Adreça:
Carrer de la Creu Coberta, 26
:
Sants-Montjuïc
Barri:
Hostafrancs
Població:
Barcelona
On
Lloc de sortida: Creu Coberta Meeting Point
Quan
Des de 19/06/2021 al 26/09/2021

You may also be interested in...