Xerrada 'Parlem de sèries. The handmaid’s tale: l’actualitat política en les ficcions televisives i literàries', amb Lídia Bardina

Enrere

Horaris

Altres

Se celebra a:
Biblioteca Xavier Benguerel.

Dues de les frases més representatives dels últims temps són «S'apropa l'hivern» («Winter is coming»), de Joc de Trons, i «Reprèn el control» («Take back control»), l’eslògan a favor del Brexit.

L’hivern és sinònim de violència i de perversitat, tant moral com física. L’hivern ja és aquí i els règims totalitaris han arribat al poder de les ficcions de la literatura i la televisió: The handmaid’s tale (El conte de la serventa, 2017, basada en el llibre de M. Atwood) ens situa directament en una situació d’aquest tipus per indagar en les virtuts, els defectes i les contradiccions de l'ésser humà.

Descobrirem les diferències més grans entre la novel•la del 1985, la pel•lícula de Volker Schlondörff del 1990 i la sèrie televisiva de Bruce Miller del 2017.

Analitzarem com el regne opressiu de Gilead ha estat traslladat visualment a la pantalla i sobretot el perquè de l'èxit enorme de la sèrie dins la situació política i social del moment.

Biblioteca Xavier Benguerel

Adreça:
Avinguda del Bogatell, 17
:
Sant Martí
Barri:
la Vila Olímpica del Poblenou
Població:
Barcelona
On
Biblioteca Xavier Benguerel
Quan
23/11/2021

Phone number

Tel.:
932251864
Fax:
932210737