Xerrada 'XVI Cicle de filosofia. Què vol dir viure bé?: la gestió política de la vida. Lliurement encadenats: més enllà de Foucault'

Enrere

Horaris

La relació entre el poder i la gestió de la vida és tan antiga com el pensament. Què ha de prevaldre? La salut, la llibertat, la felicitat, l’ordre...? Una mirada filosòfica a l’ètica, la política, la ciència, el dret, la història, entre altres, ens permetrà acostar-nos a respondre algunes d’aquestes preguntes: com gestiona la vida el poder, què vol dir ser crític avui dia, quins són els motors de l’obediència o quin paper té la ciència en l’ordre social.

Coordina el cicle: Francis Garcia Collado.

A càrrec de Santiago López Petit, filòsof.

Parlar de llibertat avui dia s’ha fet complicat. Sembla com si el que era un crit col·lectiu s’hagués convertit en una paraula buida que identifica uns comportaments pretesament transgressors. Què ha passat? Per entendre aquest canvi i la dificultat actual de la crítica, cal anar més enllà de la societat disciplinària i pensar en el nou estatut de la vida. La vida ha esdevingut l’algoritme que ens encadena.

Adreça:
Carrer del Joncar, 35
:
Sant Martí
Barri:
el Poblenou
Població:
Barcelona
Quan
25/01/2022

Phone number

Tel.:
934856622