Qui som?

El Centre de Formació del Laberint imparteix cursos sobre jardineria, agricultura i biodiversitat des del 1993.

La missió del Centre de Formació del Laberint està integrada en diferents estratègies municipals com el Pla Natura, que té entre els seus objectius estendre el coneixement de la natura urbana.  La missió del Centre de Formació del Laberint consisteix a:

“Incrementar i consolidar el coneixement i la divulgació del verd, la jardineria i l’horticultura a la ciutat de Barcelona i contribuir a la difusió de la cultura de la jardineria al conjunt de ciutadania.”

Per tal de donar resposta a les necessitats formatives dels diferents sectors —ciutadania i professionals—, aquest centre dissenya programes i metodologies adaptats a cada nivell de coneixements, incorporant-hi avenços tècnics i ambientals.

El programa està dividit en cursos de llarga durada, monogràfics, tècnics i a distància.

L’oferta permet que la ciutadania pugui dur a terme itineraris formatius per endinsar-se en el coneixement del verd i, si ho volen, fer d’aquest camí la seva professió. Els professionals trobaran en el programa formatiu, itineraris que els permetran especialitzar-se en diferents tècniques i ampliar els seus coneixements.

La formació del centre sempre mantindrà una combinació important i necessària entre la teoria i la pràctica. És per això que es duu a terme a diferents espais que faciliten el contacte de l’alumnat amb el verd, com ara a la mateixa seu del Centre i els Jardins del Laberint d’Horta, un dels espais verds emblemàtics de la nostra ciutat, així com al Viver de Tres Pins, on es disposa de les eines, la maquinària i el material necessaris. En conjunt, la proposta formativa també es completa a la resta de parcs i jardins de la ciutat, que ofereixen un ventall nodrit i divers molt a l’abast per a l’aprenentatge, i amb visites a alguns dels espais de referència per al sector de la jardineria i el paisatgisme de Catalunya, com ara vivers i jardins privats i botànics.

El Centre de Formació ofereix preus amb descomptes com per exemple per a persones en situació d’atur, més grans de 65 anys, etcètera, en el mateix curs acadèmic. Aquesta informació es pot consultar en l’apartat de descomptes.

El Centre de Formació del Laberint va començar a funcionar el 14 d’octubre de 1993. Aquell dia es va inaugurar el Centre de Formació en Jardineria i Paisatge Rubió i Tudurí, que més tard va prendre el nom actual. Durant més de 25 anys, milers d’alumnes —tant aficionats com professionals— han passat per les seves aules.

El primer any de vida de l’escola, l’any 1993, es van impartir 10 cursos amb poc més de 240 alumnes. Tan sols 5 anys després, el Centre de Formació del Laberint ja oferia més de 60 cursos i fregava el miler d’alumnes. Avui, aquest centre és tot un referent de la formació en jardineria i paisatgisme.

A més, disposa d’una biblioteca de primer nivell, amb un fons documental especialitzat amb més de 4.000 volums, i unes instal·lacions de luxe ubicades al Palau del Marquès d’Alfarràs, a les portes dels jardins del Laberint d’Horta, al districte d’Horta-Guinardó.

En motiu del 25è aniversari del Centre de Formació del Laberint es va editar un llibret commemoratiu on podreu saber més de la seva història. Clica a l’enllaç per descarregar-te’l

A continuació trobareu un vídeo en que persones vinculades al centre ens expliquen la seva història.